Vi kunne desværre ikke finde nogle produkter

Az. Agr. Gravner

Azienda Agricola Gravner
Folk kan elske deres jord på mange måder. Men Josko Gravner kender kun én måde og det er hans måde, at leve på. Denne måde er kendetegnet ved udøvelse af en plausibel sandhed: en sandhed, der stammer fra den jord han lever på og generationer før ham - gennem jordens cyklusser, dens transformationer, dens indbyggere, dets frugter og arbejdet menneskerne udfører - sker forvandlingen til noget mere og bedre end den blotte sum af alle disse faktorer.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lgQ6OQP5J4o?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Josko Gravner respektere alle aspekter af naturen og tager det bedste af det, selv under ugunstige forhold, han kan ind i sin produktion af vin. Således bruges økologi, biodynamik, jordens tyngdekraft, planeternes position, ro og besindighed, bestemmelse af høsttidspunkt når det er ultimativt korrekt, frigivelse af vine – når de er klar og ikke før, osv.
Intet foregår som hos andre producenter – her taler penge og klokkens tidspunkter ikke, på Azienda Agricola Gravner taler kun en perfekt vin der gengiver en årgangs lune på mest sandfærdige vis.

Az. Agr. Gravner er placeret i det bakkede Collio i Friuli-Venezia Giulia provinsen, der grænser op til Østrig og Slovenien. Vingården ligger i den lille landsby Oslavia, nær Gorizia tæt på Slovenien.

I øjeblikket har vingården 18 hektar med vin ud af 32 ha. Yderligere 4 hektar er netop blevet plantet, og der er otte mere, der kan plantes. Men som en perfektionist vælger Josko af og til at sælger marker fra, som han ikke kan lide. Besiddelserne finjusteres baseret på observationer og erfaring. Målet er at ende med 25 hektar vinmarker, der alle besidder de ultimative kvaliteter til fremstillingen af stor vin med stor personlighed.

Gravner er berømt for at benytte sig af amforaer (store lerpotter, forseglet med bivoks) til modning. Pt. har vingården 45 af disse I kælderen.
Som ung var Josko gennem alle former for teknologier og hjælpemidler for til sidst at ende med at sande årtusinders er erfaringer nok var bedst mulig facon at fremstille vin på. Derfor bruges meget gamle metoder og erfaringer til at fremstille vine der simpelthen er unikke i alle sine aspekter.