Vi kunne desværre ikke finde nogle produkter

Castello di Montepò

Castello di Montepò
I starten af 1990’erne købte Jacopo Biondi Santi slottet Montepò er en historisk middelalder fæstning beliggende i hjertet af Maremma.
Jacopo Biondi Santi besluttede at gennemføre sin egen vinproduktion og træde ud af sin berømte fars skygge. Franco Biondi Santi er kendt for Tenuta Greppo og Brunello og som søn af denne har Jacopo noget at leve op til.
På Castello di Montepò, besluttede Jacopo at teste sit talent og udfordre grænserne for, hvad man kan opnå med den klassiske drue Sangiovese samt andre internationale druesorter. Ønsket om at lave vine af topkvalitet med et potentiale til lang lagring blev gennemført på det, dengang ukendte Castello di Montepò.
Jacopo Biondi Santi kunne sagtens have valgt blot at fastholde sin familie arv der går tilbage til 1800-tallet, da hans oldefar Ferruccio Biondi Santi skabte Brunello di Montalcino, men i stedet for valgte han, at følge familiens foretagsomme ånd og afsøge grænser og skabe nytænkning – alt imens han har været beskæftiget på Tenuta Greppo.
For at opnå sine ambitiøse mål skabte Jacobo et unikt set-up på det storslåede slot Montepò, beliggende syd for Grosseto i den toscanske Maremma.
Slottet har siden det 11. århundrede været et strategisk forsvar for Maremma. Til Montepò hører 360 ha. og selve slottet blev i 1980’erne renoveret til perfektion af den tidligere ejer. Det eneste som manglede var installationen af produktionsfaciliteterne som Jacopo forestod.
En ekspertgruppe udførte en mikroklimatiske undersøgelse af Montepòs jorde. Denne undersøgelse er senere blevet anerkendt af forskellige autoritative organer som en af de mest komplette og omfattende der nogensinde er gennemført på en Italiensk vingård.
Ønologers, geologer, meteorologer og analytikere fra forskellige fagdiscipliner indsamlede tusindvis af data som alle blev analyseret, specifik og fuldstændigt så vingårdens marker blev tilplantet med de mest optimale druesorter og kloner.
Jacopo plantede Merlot, Cabernet Sauvignon og især Sangiovese grosso BBS11 (Brunello Biondi Santi 11) som familien har 200 års erfaring med på Tenuta Greppo i Montalcino.
Vinmarkerne og vineriet fremstår således i perfekt kondition til fremstilling af topvine som kommer til udtryk i husets portefølje af Sassoalloro, Montepaone, Schidione, Morellino di Scansano Annata (vintage) og Riserva samt Braccale.