Normalpris: 608,95 kr
Spar: 226,84 kr
Din pris: 382,11 kr
Ikke på lager
Ville købe igen?

Chardonnaypakken

Om hvidvinen

Chardonnay-druen er elsket over det meste af verden, fra dens hjemegn i Bourgogne til vinmarker i Australien, Sydamerika og USA. Chardonnay er måske det tætteste vinverdenen kommer på en verdensomspændende succes, og det har også gjort chardonnay til den næstmest plantede grønne drue i verden, kun overgået af den spanske brandy-drue Airén.


Chardonnays succes har flere forklaringer. For det første er det en taknemlig drue at dyrke, og den giver gode udbytter næsten uanset klima. For det andet, og nok den vigtigste grund, er vine på chardonnay populære, let tilgængelige og meget anvendelige til meget forskelligt mad. Det er altså vin, som tiltaler de fleste vindrikkere.


Når det er sagt, så er det svært at tale om chardonnay som en type - vinenes karakter afhænger meget af både klima og vinmagerens evner og teknikker i kælderen. Derfor har vi sammensat denne pakke, hvor du kan blive klogere på, hvordan chardonnay opfører sig rundt omkring i verden.


1. Raoul Gautherin et Fils Chablis 2017

Denne Chablis er fra husets 9 ha. der fylder mest i produktionen. Vinen er frugtbetonet, rund og rig på aromaer i såvel duft som i smag. Mineralske nuancer blander sig med en frisk og underlæggende syre med hint af urter og frisklavet smør. Et dejligt glas hvidvin med rødderne dybt forankret i Chablis' traditioner.


2. Domaine Rois Mages Rully Les Chaponnieres 2013

Marken Chaponniére ligger i den nordligste del af Rully, lige syd for Côte de Beaune, få kilometer fra Chassagne-Montrachet og Meursault. Hos Domain Rois Mages ligger vinstilen også tæt op af naboen i nord, og de hvide chardonnay-vine lagrer 12 måneder på fade. Det giver en rig vin, med noter af frisk kernet smør, græs og flint og en cremet smag med urter og modne frugter. Vinen har masser af fylde og en ret lang afslutning.3. Duckhorn Vineyards, Decoy Chardonnay 2016

I USA og resten er verden bliver der produceret chardonnay på et væld af forskellige måder; frigjort fra traditionerne i Bourgogne. Det er Decoy Chardonnay fra Duckhorn et godt eksempel på. Her er 20 % af vinen lagret på nye egefade, mens resten lagrer på tanke af rustfrit stål. Det giver en vin, som både har fylde og modenhed fra træet og som bevarer en del friskhed. Her er aromaer af citrus, pære og æble og en fyldig smag med tropiske frugter, men ikke uden sprødhed.

Specifikationer

Flaskestørrelse:75 cl.
Drue:Chardonnay
Alkohol13,51

Velegnet til:

Beskrivelse på vej…

Bedømmelser

Der er ikke nok bedømmelser til at vurdere denne vare endnu.