Chateau Haut Brion 2006

Hvad synes du om?

Chateau Haut Brion 2006

Tak for din ærlige mening!

Chateau Haut Brion 2006

  • country-flag-image
  • Frankrig
  • Bordeaux
  • Rødvin

Vinens aromaer:

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Andre krydderier

aroma-image

Fad

Prisgaranti

Pris per flaske

5.458,00 kr.
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
2 stk. på lager

Hvorfor vi elsker den

Hele Gin Bothy’s eventyr startede da grundlæggeren, Kim Cameron, vandt et mesterskab i mamelade-lavning. Sideløbende med produktionen af Marmelade gik det op for dem at der var en masse overskydende bær og juice. Man begyndte således at eksperimentere med infusion af frisk frugt i gin og kort efter var Gin Bothy født. Amaretto likøren kom til verden efter en rejse til Italien, hvor Kim blev inspireret af de delikate mandel og abrikos smage. Likøren er lavet på amaretto infused Original Bothy Gin og tilsat sukker.Prøv den alene eller tilsat en tonic eller lemonade.

Land:Frankrig
Dyrkning:Traditionel
Flaskestørrelse:750
Drue:Cabernet Sauvignon 55%, Cabernet Franc 20%, Merlot 25%
Område:Bordeaux
Underområde:Saint-Emilion
Proptype:Kork
Årgang:2006
Alkohol14.5%

Fakta

Vinens aromaer:

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Andre krydderier

aroma-image

Fad

Velegnet til

Mørkt kød
Ost milde
Ost kraftig
Svin

Om vinen

Levende rød farve med strejf af tegl. Duften er elegant og virker forførende af cedertræ, frisk tobak og frisklavet hindbærgele. Smagen er intens og samtidig elegant med noter af modne bær, let strjf af lakrids og en anelse kanel.

Den eneste vingård uden for Médoc der blev optaget i 1855-klassifikationen og som 1. GCC. Måske den mest elegante af de store 1. cruer sammen med Lafite og den ældste af dem alle + måske, verdens første luksusbrand.

Vingården er omgivet af by og består af ca. 51 ha. vinmarker med 48 rødvinsdruer – 45,4% Merlot, 43,9% Cabernet Sauvignon, 9,7% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. 80% fade udskiftes hvert år med nye. Gennemsnitsproduktion hvert år er ca. 12.000 kasser á 12 fl. 3 ha. er beplantet med Semillon og Sauvignon Blanc til en hvidvinsproduktion. Familien Dillon er stadigvæk dem som står bag og ejer Château Haut Brion.

Vores filosofi er at købe alle vine direkte fra vinbonden, da det giver den bedste vin til prisen. Men vi er også en vinklub, og nogle gange sender vores medlemmer gode ideer til vores sortiment. Det er, af forskellige grunde ikke altid muligt at købe den pågældende vin direkte fra bonden. Såfremt vi kan finde vinen andetsteds, og stadigvæk kan sikre den bedste et stk pris inkl levering, så hjemtager vi nogle af vinene. Denne vin er netop en af disse - Som en service til et medlem - det kunne også være dig?