Citronfromage - intet mindre end verdens bedste

Dessert 4 personer


½ stang polynesisk vanilje
100 g rørsukker
½ økologisk citron, fintrevet skal
3 hele pasteuriserede æg
4 blade husblas (udblødt i koldt vand)
2 citroner, saft
2 dl piskefløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. 

Udblød husblas i koldt vand, smelt den forsigtigt i saften fra de 2 citroner, og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning. 

Pisk fløden til en let skum, og vend den i fromagen. Kom herefter fromagen i en skål, og sæt den på køl i 4 timer.

Syltede citroner
250 g citroner, halveret, befriet for kerner og skåret i tynde skiver
250 g sukker
1 stang vanilje

Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud, og gem vaniljestangen. Skil dem ad med den flade side af en kniv i let sukker.

Kog citronskiverne kort, og skyl dem grundigt. Gentag denne proces 7 gange, således man fjerner en stor del af bitterheden fra skallen. 

Kom skiverne i en kasserolle, sammen med vaniljestang, vaniljekorn, sukker samt 1 spsk. vand. Kog nu hele herligheden ved jævn varme, til sukkeret begynder af få konsistens som en let sirup. Træk gryden fra varmen, kom indholdet i en beholder, og køl det ned.  

Andet
citronmelisse, blade  

Servering
Tag fromagen ud fra køl 5 min. før servering, så den smider kulden. Anret en passende mængde syltede citron på toppen og pynt med citronmelisse. 


Drikkeforslag: Weingut Bürgerspital Riesling Spätlese VDP. Grosse Lage 2015

Citronfromage er en kompleks dessert at sætte en sød vin til. Det kræver, at vinen har en høj syrlighed, der kan matche citronen, og  en mundfylde der kan matche flødeskummet. Bürgerspital Riesling Spätlese er lavet på Riesling fra marken Würzburger Stein-Harfe. Med vildgæring og et lavt udbytte på under 50 hl. /ha. får man en sød vin med intensitet. Med 89 g. restsukker har denne vin en habil sødme. men Bürgerspitals Spätlese har en delikat, frisk frugtsyre. Smagen er cremet med fine nuancer af mandarin og mandler. 

Se vinen her 


Print opskriften

Ønsker du at printe eller gemme opskriften, kan du hente den som pdf-fil herunder: 
Tilknyttet fil: File iconCitronfromage (142 kB)