Domaine Rois Mages
Producent
5 stk
Sortering
Land
4 stk
Druetype
3 stk
1 stk
Velegnet til
2 stk
2 stk
3 stk
1 stk
1 stk
1 stk
3 stk
1 stk
Dyrkning
4 stk

Domaine Rois Mages

Anne-Sophie Debavelaere og hendes familie er dybt rodfæstet i Bourgogne. Tilbage i 1984 anlagde familien en vinmark i Rully, Côte Chalonnaise, mellem Mercurey, Santenay og Puligny Montrachet.Efterhånden som årene er gået har ejendommen udvidet sine besiddelser i Rully med vinmarker i Bouzeron og Beaune, så ejdommen i alt består af over 10 ha vinmarker. Alle markerne er med syd-østvendte hældninger og beplantet med traditionelle burgundiske vinsorter som Chardonnay, Pinot Noir og Aligoté.
Vinmarkerne passes og plejes med så få kemikalier som muligt for, at begrænse skadelige virkninger på naturen. Gødningen er naturlig og skadedyrsbekæmpelse sker via miljøbevidste tiltag.

som uddannet ønolog fra Dijon universitet kombinerer Anne Sophie regionens traditionelle fremstillings-teknikker og universitetets moderne forskning. Hun er ikke bleg for at være modernist – hvis det tjener et godt formål til fremme fra kvaliteten. Til gengæld tager Anne Sophie generationers erfaring til sig som facts der bør respekteres og bruges fornuftigt.
De sidste par år har hendes søn Félix sluttet sig til vingården som udlært ønolog med erfaringer fra udlandet. Erfaringer som nu bruges til at udvikle vingårdens vine og metoder til forbedring af kvaliteten.
Domaine Rois Mages har moderne presse, temperaturkontrollerede kældre samt rustfrie gæringstanke og en del trætanke.
En del af modningsprocessen foregår i nye egetræsfade samt en blanding af 2 – 5 år gamle fade. Disse moderne materialer garanterer sammen med den store viden på gården kvaliteten i vinene.
Det som gør Anne Sophies vine specielle er den udsøgte finesse og elegance som både de røde og de hvide besidder. Et resultat af omhyggelig fokus på detaljerne som på intelligent vis udøves på Domain Rois Mages.
Anne-Sophie Debavelaeres vine er generelt fyldige, fine og velsmagende Côte Chalonnaise. Ofte med mineralsk nuancer og en frisk karakter. De hvide er i balance og besidder en flot viskositet og de røde er runde med sunde og velintegreret tanniner. Fællesnævneren er at man få fuld valuta for pengene hos Anne-Sophie og Félix.

Mest populære
Domaine Rois Mages, Rully, Les Cailloux Rouge 2016
Domaine Rois Mages, Rully, Les Cailloux Rouge 2016 Normalpris 215,00 kr. Medlemspris 134,80 kr.
Domaine Rois Mages, Rully Chaponniére 2014
Domaine Rois Mages, Rully Chaponniére 2014 Normalpris 195,00 kr. Medlemspris 127,69 kr.
Domaine Rois Mages, Rully Blanc Les Cailloux 2014
Domaine Rois Mages, Rully Blanc Les Cailloux 2014 Normalpris 199,00 kr. Medlemspris 127,69 kr.