Kartoffel chips med dild & østersmayonnaise

Jeg har ganske enkelt en stor forkærlighed for gin & tonic, og serverer det ofte som en velkomstdrink i stedet for champagne. Jeg baserer min GT på 4 cl. Geranium gin og 6 cl. ultra god tonic, tynde skiver af agurk og en skive lime. Serveret i highball glas med is. 
Nedenstående snack er en vanedannende kombination sammen med gin og tonic. 

Thomas Herman 

Snacks til 4-6 personer


Kartoffel chips
4 stk. bagekartofler, ikke for store
vindruekerneolie
salt
tørret dildpulver (kan undlades)

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i 20 minutter, og skift hyppigt vandet undervejs. Aftør skiverne. 

Varm olien op, til den syder omkring enden af en tændstik, og steg kartoffelskiverne sprøde og gyldne heri. Tag skiverne op, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Krydr med salt samt et drys dildpulver. 

Østersmayonnaise

2 dl mayonnaise 
4 stk. østers
1 tsk. finthakkede kapers
1 tsk finthakkede cornichoner
1 tsk. fint hakkede dild 
Saft af citron

Åbn alle østers, befri dem fra skallen, dræn fri for væske i en sigte og hak dem fint. Kom mayonnaisen i en skål og tilsæt derefter de hakkede østers, kapers, cornichoner og dild. Rør massen forsigtigt sammen, og smag den til med en smule citronsaft. Opbevar massen på køl indtil brug. 

Ginforslag
Geranium Gin er blevet udnævnt til en af verdens bedste gin, og har bl.a. fået 5 ud af 5 stjerner i englands førende cocktailblad, 
Class Magazine.

Du finder Geranium her »

 


Champagne til snacks


Hvis du ville gemme G&T til efter maden, er det ikke for tidligt at åbne champagnen før middagen nytårsaften.  En sprød, tør blanc de blancs på ren chardonnay er et godt match til de salte chips og den fede, østersmættede mayonnaise. 

Se et udvalg her>>


Print opskriften

Ønsker du at printe eller gemme opskriften, kan du hente den som pdf-fil herunder: 
Tilknyttet fil: File icon
Kartoffel chips med dild & østersmayonnaise (291 kB)