Le D de Dassault, Saint- Emillion

Hvad synes du om?

Le D de Dassault, Saint- Emillion

Tak for din ærlige mening!

Le D de Dassault, Saint- Emillion

  • country-flag-image
  • Frankrig
  • Bordeaux
  • Rødvin

Vinens aromaer:

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Søde krydderier

aroma-image

Fad

Prisgaranti

Pris per flaske

205,00 kr
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
Ikke på lager
Land:Frankrig
Dyrkning:Traditionel
Flaskestørrelse:750
Drue:Cabernet Sauvignon 15%, Cabernet Franc 15%, Merlot 70%
Område:Bordeaux
Proptype:Kork
Årgang:2014
Alkohol13.5%

Fakta

Vinens aromaer:

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Søde krydderier

aroma-image

Fad

Om vinen

I 1955 købte den franske luftfartsmagnat Serge Dassault et vinslot i Saint-Emilion - som naturligvis blev navngivet efter ham selv. Chateau Dassault ligger lidt øst for Pomerol, på højresiden af Dordognefloden. I Saint-Emilion er merlot hoveddruen og det gør sig også gældende på Chateau Dassault, hvor druen fylder 70 % af markerne, sammen med lidt cabernet franc og cabernet sauvignon.

Vinen har en åben duft af røde bær, krydderier og vanilje, med et let fadpræg fra 12 måneder på brugte fade. I munden er vinen velbalanceret og elegant, med en både røde og sorte frugtnoter og tanniner som binder frugten sammen i en lang afslutning. Drik til smagfulde retter med and, fuglevildt, svinemørbrad og koteletter eller som luksusvin til en hjemmelavet pizza.

D de Dassault er slottets andenvin, men bliver lavet i relativt få flasker; en produktion på kun 1000 kasser om året, og den berømte ønolog Michel Rolland er konsulent for vinhuset.

Vores filosofi er at købe alle vine direkte fra vinbonden, da det giver den bedste vin til prisen. Men vi er også en vinklub, og nogle gange sender vores medlemmer gode ideer til vores sortiment. Det er, af forskellige grunde ikke altid muligt at købe den pågældende vin direkte fra bonden. Såfremt vi kan finde vinen andetsteds, og stadigvæk kan sikre den bedste et stk pris inkl levering, så hjemtager vi nogle af vinene. Denne vin er netop en af disse - Som en service til et medlem - det kunne også være dig?