Olivenolie af høj kvalitet
Produkttype
11 stk
2 stk
11 stk
Sortering

Olivenolie af høj kvalitet

Smuk smaragdgrøn, frisk, frugtig, behagelig og velafbalanceret med hints af skønne urter - sådan vil vi have at vores olivenolie skal være. En god kvalitets olivenolie skal være en fornøjelse for sanserne at se, dufte, smage og opleve. Intet mindre!

Der dyrkes oliven i landene omkring Middelhavet, men særligt i Italien er olien kendt for at kunne få en meget høj kvalitet.

Derfor tog vi på besøg på norditalienske olivengårde for ved selvsyn og med egne smagsløg at teste olivenolier til Winefamly. Valget var let: Arcangelo San Gabriele, økologisk Extra Jomfru olivenolien fra Cuccuvaia lever op til alle krav og forventninger.

Da vi har selv været nede og hente den velsmagende olie hjem, kan vi personligt garantere for at kvaliteten er i orden: Her er tale om 100% økologisk, koldpresset oliven-juice!

Hvor mange andre olivenolier pryder sig med lånte fjer, og skriver på etiketterne at de er "Exstra Jomfru  olivenolie", selv om de måske har forringet kvalitet, fordi de både er raffinerede og blandede med anden olie, så er det ekstra vigtigt ved selvsyn at kunne konstatere, at her er den virkelige vare. Det kan alle heldigvis ved selvsyn og -smag også hurtigt forvisse sig om her.

De toscanske oliven i vores olivenolie er: correggiolo, frantoiano, moraiolo, leccino og pendolino, og de vokser på 7.500 træer spredt over 24 hektar smukke toscanske bakker.

Olivenhøsten starter som regel først i oktober, når frugten begynder at skifte farve fra grøn til sort, og den varer ca. en måned. Det er nemlig dér, at modenheden er god, aromaerne er kraftigst og indholdet af de sunde polyphenoler er mest intense.

De høstede olien bringes med et samme i små ventilerede plastbakker til pressen, hvor olien aldrig kommer over 27 graders varme. Når "juicen" er presset ud af den lille sorte stenfrugt, filtreres for urenheder og olien hældes på flasker.

Fremragende kvalitet
Hverken mere eller mindre - et helt ærligt og utrolig sundt produkt fra naturens egen hånd.

Vælg altid olivenolie i kvaliteten Extra Jomfru olivenolie, hvor olien er sund, fordi de oliven, der er anvendt er sunde - de syge og dårlige er sorteret fra, og den ikke er opvarmet under presningen. Smagen er ren - og de bedste af dem dufter og smager helt fantastisk.

Ringere
"Jomfru olivenolie" har 20 procents fejl og "Olivenolie" har op til 25 procents fejl. Har olivenolie højere fejlprocent, kasseres den, fordi den er uegnet til menneskeføde.

Det sunde fedt
En god olivenolie er fed - men der er tale om sundt fedt, der forebygger hjertekarsygdomme og åreforkalkninger, regulerer blodsukkeret og tvinger det usunde kolesterol ned.

Koldt tak
Din dyre olivenolie er bedst anvendt til kolde saucer og dressinger - og til at dyppe dit gode brød i. Man kan også stege med olivenolie - men gør det kort. Skal du stege frikadeller, så brug hellere andre fedtstoffer som f.eks. kokosolie eller smør, der er stabile fedtstoffer til længere opvarmning. Kan du lide at leve sundt? Så drop raffinerede og harske fedtstoffer helt.

Mørk flaske
Måske vil du helst kunne se væsken i den flaske, du køber. Men vælg alligevel altid Ekstra Jomfru olivenolie i en mørk flaske, som har været forskånet for nedbrydende sollys.

Eksklusive dråber
Dyrt, tænker du måske. Men gode, ægte råvarer koster, når de skal behandles nænsomt og uden at tage kvalitetsforringende tiltag. Vidste du f.eks., at der går 5 kg nyhøstede oliven til 1/2 l. olivenolie?

Mest populære
Canonica A Cerreto, Olio Extravergine di Oliva Olivenolie
Canonica A Cerreto, Olio Extravergine di Oliva Olivenolie Normalpris 135,00 kr. Medlemspris 74,91 kr.
MA´ SARAH Intenso olivenolie (Picual) 500ml
MA´ SARAH Intenso olivenolie (Picual) 500ml Normalpris 178,00 kr. Medlemspris 128,38 kr.
"5" FIVE extra jomfru olivenolie, 500 ml i æske"
"5" FIVE extra jomfru olivenolie, 500 ml i æske" Normalpris 278,00 kr. Medlemspris 196,62 kr.
NOAN Douro, portugisisk olivenolie, middel, 250 ml
NOAN Douro, portugisisk olivenolie, middel, 250 ml Normalpris 95,00 kr. Medlemspris 67,60 kr.
MA´ SARAH Suave olivenolie (Arbequina) 500ml
MA´ SARAH Suave olivenolie (Arbequina) 500ml Normalpris 178,00 kr. Medlemspris 128,38 kr.
NOAN Classic, græsk olivenolie, middel, 250 ml
NOAN Classic, græsk olivenolie, middel, 250 ml Normalpris 105,00 kr. Medlemspris 74,43 kr.