Penne alla Carbonara

Vinforslag: Tenuta Fionia, Nessun Mare Orvieto DOC 2015


En utraditionel hvidvin og Orvieto i det hele taget. Druerne der bruges er 70% Grechetto  og 30% Procanico. Disse kommer fra vinmarker i Castiglione ved Teverina beliggende i det sydlige Umbrien, tæt på Lazio. Den vulkanske jord give vinen en dyb gul farve der normalt fjernes. Det gør farven ikke i denne udgave. Vinen er gæret naturligt og fremstillet med stor respekt for naturen. Resultatet er en koncentreret vin med olieret konsistens, duft af hvide abrikoser, friske hasselnødder og netmelon. Smagen er fyldig, aromatisk og mineralsk i afslutningen. Høj kvalitet og en rigtig spændende stil.

Se vinen herTil 4 personer

600 g penne  
½ dl olivenolie 
250 g pancetta 
3 økologiske æg 
75 g revet parmesan 
75 g revet pecorino 
salt  + sort peber

Tilberedning

Kog penne efter anvisning på pakken, i saltet vand tilsat en smule olivenolie. 

Skær pancetta i små bjælker, og steg dem gyldne i lidt olivenolie. Når pancettaen er gylden, sigtes fedtstoffet fra. Undlad at vaske panden fra stegningen af pancettaen. 

Pisk æggene med halvdelen af osten. Når pastaen er al dente sigtes vandet fra, men sørg for at der stadig er en smule væske tilbage – den må endelig ikke dryppe helt af. Hæld pasta over i panden, der tidligere blev brugt til pancettaen, skru op på middelvarme, og hæld derefter æggemassen og pancettaen over spaghettien. 

Vend omhyggeligt rundt i spaghettien med en tang, således at alt pastaen er dækket af æggemasse, og indtil massen opnår en cremet konsistens, men pas på den ikke får for meget varme. Tag panden fra varmen, og drys resten af osten over.

Servering

Anret i dybe tallerkner, og kværn rigelige mængder sort peber ud over.


Print opskriften

Ønsker du at printe eller gemme opskriften, kan du hente den som pdf-fil herunder: 
Tilknyttet fil: File iconPenne alla carbonara (203 kB)