Schwaab-Kiebel
Producent
3 stk
Sortering
Land
1 stk
Druetype
1 stk

Schwaab-Kiebel

I 2012 var det slut med vinproduktion hos Schwaab-Kiebel i Ürtzig Mittelmosel i selve hjertet af Moselregionen. Familien havde lavet vin her i fem generationer, da den sidste winemaker i familien døde i 2012, og produktionen blev nedlagt.

Da familien nu har ønsket at afhænde restlageret har Winefamly fået mulighed for at købe de sidste paller af de smukke vine til en særdeles god pris.

Familiens bare fem hektar på de to meget stejle vinmarker Ürziger Würzgarten og Erdener Treppchen med skiferjordbund har fra 1976-2011 leveret dejlige kompromisløse rieslinger fra upodede vinplanter. Alle druer var selvfølgelig håndplukkede, når de var godt modne, for markerne er - ligesom andre af de bedste marker i Mosel - så stejle, at maskiner ikke kan komme op - eller ned - endsige holde balancen.

Vinproducenten Horst lod alle årene druerne gennemgå en langsom gæring i gamle træfade for at vinene skulle blive modne, komplekse og bløde.  Han producerede vine i alle sødmegrader og i sin helt egen højtprofilerede stil. Alle Schwaab-Kiebels vine egner sig til mange års lagring.

Alle hans vine er hver i sær små vinperler. Nogle af de ældste bør drikkes nu.
Læs mere om Mosel her

OBS:
Da der er tale om meget gamle vine, skal propperne tages op med varsomhed. Brug en god proptrækker, og træk proppen forsigtigt ud af flaskehalsen. Tør indersiden af flaskehalsen ren for eventuelle proprester med lidt ren køkkenrulle.
Hæld vinen med store plask over i en kande, så du vækker vinen til live efter de mange år i tornerosesøvn i flasken. Gerne et par gange. Duft til den undervejs og oplev, hvordan den folder sig ud med stor kompleksitet og en rigdom af frugtaromaer, honning og i sær i de ældste Auslese udgaver er der dejlige anstrøg af lidt boytritis.

Mest populære
Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Auslese 1998
Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Auslese 1998 Normalpris 199,00 kr. Medlemspris 114,47 kr.
Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Spätlese 1997
Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Spätlese 1997 Normalpris 150,00 kr. Medlemspris 89,04 kr.