KOKKESKOLE: Tapas-opskrifter

Vi holdt en fantastisk kokkeskole, hvor Thomas Herman havde fundet de allerbedste spanske tapas-opskrifter frem og der blev knoklet i køkkenet, for at frembringe en festmiddag uden lige. Her finder du alle opskrifterne  fra aftenen.

Ajo Blanco

Kold suppe baseret på mandler, bouillon og hvidløg, serveres som i Andalusien med hakkede mandler og vindruer.

Find opskriften her.

Gazpacho “Andaluz”

Den berømte kolde tomatsuppe fra sydspanien er en kærkommen frokostret på en varm sommerdag. Brug de mest modne tomater - eller suppler med hakkede tomater af høj kvalitet.

Find opskriften her

Piementos del Padron

Så simpelt som det næsten kan blive: grillede padron-pebre garneret med god olievenolie og rosmarin.

Find opskriften her

Marinerede grillede sardiner

En klassisker fra strandrestauranterne på Solkysten. Smagfulde sardiner serveret helt enkelt med lidt citron og krydderurter og et stykke godt brød.

Find opskriften her.

Gambas al ajillo med chorizo

Rejer stegt med hvidløg er en af de mest kendte tapasretter, som her får selskab af en anden spansk klassisker, nemlig den krydrerede chorizopølse.
Find opskriften her

Patatas bravas

Betyder bogstavlig talt 'stærke kartofler' og de paprika-krydrede kartifler serveres gerne med fed, krydret aioli med masser af hvidløg - her bliver hvidløget bagt, og det giver en god sødme til aiolien.

Find opskriften her

Calamares fritos

Fintskårne ringe af blæksprutte let paneret og friturestegt til de er knasende sprøde. Server med aioli - gerne rørt op med lidt blæksprutteblæk, som giver en fantastisk, sort farve.

Find opskriften her

Tortilla som i ”San Sebastian”

Mere end bare en æggekage. Æg og kartofler stegt i olivenolie bliver krydret med sød, røget paprika og bliver toppet med tørret skinke og manchego-ost.

Find opskriften her

Albondigas

En tapas-ret som uden problemer kan udgøre det for et helt måltid. Albondigas er det spanske svar på frikadeller og serveres med en lækker, krydret tomatsauce.

Find opskriften her

Grillet Iberico & romenesco-sauce

Iberico - den spansk sortfodsgris - er velkendt og respekteret over hele verden. Smagen er ekstrem intens og kompleks, og kødet er oftest meget marmoreret og saftigt. Serveres med Romescosauce på grillede, røde peberfrugter.

Find opskriften her

Paella "men ikke i charter-modellen"

Egentlig ikke en tapasret, men hofretten fra Valencia er alligevel noget af det mest spanske man kan servere. Her lavet med både skaldyr, kylling og kanin.

Find opskriften her

Churros

De sprøde, stegte 'rør' skal drysses med kanelsukker, men bliver bestemt ikke dårligere af at få en klat god vaniljeis og chokoladesauce med på tallerkenen.

Find opskriften her