Vina Ijalba
Producent
7 stk
Sortering
Land
7 stk
Druetype
1 stk
3 stk
6 stk
1 stk
Velegnet til
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk
3 stk
6 stk
4 stk
3 stk
4 stk
Dyrkning
1 stk
2 stk
4 stk

Vina Ijalba

De første vinmarker blev plantet i 1975 i kommunen Villamediana de Iregua, tæt på Logroño og selve vineriet opført i 1991 af Dionisio Ruiz Ijalba.

Dionisio er en velkendt forretningsmand som primært har ernæret sig ved handel med grus og sten fra diverse grusgrave han ejer. Dette er også grunden til hans entré i vinbranchen.

Efter en grusgrav er færdig med at udtjene sin værnepligt, efterlader den en fattig jord som ikke kan bruges til meget – andet end f.eks. vindyrkning. Dette har ført til Vina Ijalba’s tilblivelse.  

De fattige jorde tvinger vinstokkene til at overleve og på denne vis er der tale om kvalitetsproduktion med det samme. Først solgte Dionisio druerne fra til kollegaer og kooperativer, men i 1991 byggede han sit eget topmoderne vineri og 2. generation indtrådte i vinforretningen.

I dag er Bodegaen organisk orienteret og arbejder med bærdygtig drift I såvel vineriet som på alle markerne.

Bodegas Ijalba har en kapacitet på 1,25 mill. liter årligt og er indrettet med et topmoderne udstyr; en konstruktion som giver en meget fordelagtig position.

70% af druerne plukkes ved håndkraft og inddeles i parceller, så jordbundens forskelligheder kan bruges i sammensætningen af de forskellige cuveer. De 30% som maskinhøstes bruges til konkurrence dygtige prisfightere i verdensmarkedet.  

I dag er porteføljen af en meget attraktiv kvalitet og etiketterne let genkendelige. Alle vinene er en oplevelse værd.

Mest populære
Vina Ijalba, Solferino 2015
Vina Ijalba, Solferino 2015 Normalpris 120,00 kr. Medlemspris 71,87 kr.
MEDLEMMER 94 /100
MEDLEMMER 93 /100
Vina Ijalba, Reserva Selección Especial 2011