Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 1vare
 2. Krop: Medium 6varer
Syre
 1. Syre: Medium 5varer
 2. Syre: Høj 2varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 1vare
Producent:
 1. Dante Rivetti 1vare
 2. Luca Bosio 1vare
 3. Pecchenino 2varer
 4. Rabino Luigi Giuseppe 1vare
Type:
 1. Hvidvin 6varer
 2. Mousserende 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 2varer
 2. Dessert 2varer
 3. Fed fisk 3varer
 4. Fjerkræ 1vare
 5. Lys fisk 3varer
 6. Skaldyr 3varer
 7. Svin 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 4varer
 2. Grøn frugt 5varer
 3. Stenfrugt 1vare
 4. Tropisk frugt 2varer
 5. Blomstret 2varer

Hvidvin fra Piemonte – 

7 varer

Filter (7)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien
 4. Italien
 5. Italien
 6. Italien
 7. Italien
  219,00 kr.

  Ikke på lager

Hvidvin fra Piemonte

Piemonte er berømt for store rødvine som Barolo og Barbaresco hvor fyldighed og kompleksitet gør vinene til noget ganske særligt. Desværre står hvidvin fra Piemonte lidt i skyggen af de røde mastodonter, hvilket er en skam - for Piemontes hvidvine er både spændende og findes helt på niveau med områdets bedste rødvine. Specielt druen Arneis, har en signifikant betydning for Piemontes hvidvinsproduktion. Der findes spor af Arneis-druen i Piemonte, helt tilbage til det femte århundrede og efter at have været områdets eneste reelle hvidvinsdrue gennem århundrede, døde Arneis stort set ud under mellemkrigstidens vinkrise. Der var dog ganske få producenter i Piemonte som mente at de få tilbageværende vinstokke med Arneis, skulle bevares - så man fortsat kunne lave hvidvin i Piemonte på lokale druer. Det viste sig at være en god disposition - for i dag er Piemontes hvidvine kendt for deres høje kvalitet og unikke smag.

En af de primære årsager til at Piemonte er et fordelagtigt sted at producerer hvidvin - skal findes i bjergene. Piemonte grænser op til både Frankrig og Schweiz, hvor Alperne skaber et kuperet terræn, med mange højdeforskelle - hvilket bevirker store temperaturforskelle i Piemonte. Forholdet mellem bjergene og dalen i Piemonte er årsagen til at området er omsluttet af en tung tåge i det meste af efteråret.

Hvidvinsdruerne som dyrkes i Piemonte er blomstrede og let urtede - med Arneis som forbillede. Der dyrkes også både Chardonnay og mere ukendte druer som Cortese, Nascetta og Favorita - der ofte indgår i blends med andre druer. Den søde drue Moscato Bianco bruges ofte i mousserende vine, men kan også optræde i hvidvine fra Piemonte, hvor den bidrager med udpræget tropisk frugsødme. Man kan også være heldig at støde på Piemonte-hvidvin, lavet på nogle af området meget små og ukendte druer - her er der virkelig basis for at få én på smagsopleveleren, hvis du eksempelvis støder på en hvidvin med druen Timorasso hvor hele Piemontes temperament kan komme til udtryk i en meget ekspressiv type hvidvin.

Generelt er hvidvin fra Piemonte kendt for at have god syre og derfor være velegnet til mad. Det er til lokale retter med grøntsager, svampe og fjerkræ du skal nyde din hvidvin fra Piemonte. Også de klassiske retter som pasta vongole med muslinger og frisk persille, samt vitello tonnato, vil finde sit perfekte match i en hvidvin fra Piemonte.