Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr
Land:
Producent:
 1. Appetit de France 2varer
 2. Caroline Parent 11varer
 3. Cave de Tain l'Hermitage 5varer
 4. Chateau Meric 2varer
 5. Domaine A. F. Gros 10varer
 6. Domaine Jeannin-Naltet 4varer
 7. Domaine René Bouvier 12varer
 8. Domaine Rolly Gassmann 1vare
 9. François Parent 6varer
 10. Vignobles Guy Mousset & Fils 4varer
Type:
 1. Dessertvin 1vare
 2. None 1vare
 3. Rødvin 200varer
Område:
 1. Alsace 2varer
 2. Beaujolais 5varer
 3. Bordeaux 50varer
 4. Bourgogne 96varer
 5. Buzet 2varer
 6. Languedoc-Roussillon 10varer
 7. Loire 1vare
 8. Provence 4varer
 9. Rhône 27varer
Passer til:
 1. Aperitif 1vare
 2. Dessert 1vare
 3. Fed fisk 11varer
 4. Fjerkræ 95varer
 5. Mørkt kød 129varer
 6. Ost kraftig 47varer
 7. Ost milde 56varer
 8. Skaldyr 1vare
 9. Svin 113varer
 10. Vegetar 11varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 6varer
 2. Bæredygtig 17varer
 3. Traditionel 156varer
 4. Økologisk 8varer
Aroma:
 1. Rød frugt 127varer
 2. Mørk frugt 84varer
 3. Tørret/kogt frugt 5varer
 4. Blomstret 13varer
 5. Urtet 10varer
 6. Søde krydderier 29varer
 7. Andre krydderier 130varer
 8. Fad 156varer
Page

Rødvin fra Frankrig – 

201 Varer

Filter (201)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Rødvin fra Frankrig

Det er ikke muligt at sige ‘Frankrig’ uden også at sige ‘Rødvin’, for de to ting hænger uløseligt sammen i en smagfuld symbiose. Fransk rødvin er alt fra storslåede Bordeaux, elegante Bourgogne og til forførende krydret Rhone. Spændvidden er stor og smagspaletten strækker sig langt udover de solbeskinnede vinmarker i Provence og til de små fortorvscaféer i Paris hvor der er Beaujolais i glasset.


Mange af de teknikker og udtryk som idag bruges til at fremstille - og beskrive rødvin, har deres oprindelse fra de ældgamle franske vinhuse. Den franske vintradition er således både sagnomspunden, højtidelig og uhyre minutiøst. Med en samlet andel på næsten 15% af al den rødvin som årligt produceres på verdensplan, er - og bliver - Frankrig en af verdens førende vin-nationer.

Verdens største og mest kendte druesorter er franske, og måske netop derfor er den franske rødvin så ikonisk og toneangivende. Selv druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz, som ofte forbindelses med oversøisk vin, stammer alle fra Frankrig. Af samme årsag er det svært at pege på enkelte druer som er særligt dominerende i Frankrig - anvendelsen af druer er 100% forbundet til den enkelte region.

Franskmændene er kendte, verden over, for deres udprægede livsnyderi, som i høj grad handler om samvær, god mad og vin. Når man er så heldig at have fået fransk rødvin i glasset, giver det samtidig anledning til at sætte tænderne i noget af al den vidunderlige franske mad, som passer så fortrinligt sammen med det gode glas.

Ligemeget om du nyder en saftig Coq au vin eller topper din salat med Confit de canard, eller ikke kan lave et ostebord uden comté, så er det svært ikke at udvikle udprægede frankofile tendenser, allerede fra den første mundfuld. Ikke mindst fordi disse ikoniske franske retter ofte parres med dertilhørende rødvine, som fuldender ethvert måltid. I det øjeblik duften fra glasset rammer din næse og fylder dig med forventning om det, der skal til at ske i din krop, kan du ikke se dig tilbage og der er ikke andet at gøre end at overgive dig til vinen fra en hel nation af store smagsoplevelser.

Vive la france!