Filtrer efter
Shopping muligheder
Flavors
 1. Grøn frugt 35varer
 2. Citrus frugt 49varer
 3. Sten frugt 37varer
 4. Tropisk frugt 26varer
 5. Tørret/kogt frugt 5varer
 6. Blomstret 12varer
 7. Urtet 18varer
 8. Søde krydderier 3varer
 9. Andre krydderier 12varer
 10. Fad 27varer
Pris:
kr
Land:
Område:
 1. Alsace 14varer
 2. Bordeaux 5varer
 3. Bourgogne 38varer
 4. Languedoc-Roussillon 3varer
 5. Loire 5varer
 6. Provence 3varer
 7. Rhône 6varer
Passer til:
 1. Aperitif 18varer
 2. Dessert 4varer
 3. Fed fisk 41varer
 4. Fjerkræ 32varer
 5. Lys fisk 27varer
 6. Ost kraftig 11varer
 7. Ost milde 19varer
 8. Skaldyr 32varer
 9. Svin 10varer
 10. Vegetar 10varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 8varer
 2. Bæredygtig 12varer
 3. Traditionel 42varer
 4. Økologisk 3varer
Page

Hvidvin fra Frankrig – 

79 Varer

Filter (79)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Hvidvin fra Frankrig

Frankrig har, historisk set, altid været med til at sætte standarden for vinproduktion- og kvalitet. Dette skyldes i høj grad, landets gunstige klima hvor det hverken er for koldt, for varmt, for vådt eller for tørt - hvilket giver de ideelle forhold, som gør det muligt at producere noget af verdens bedste hvidvin.

I den store vinregion Bourgogne, ligger en lille landsby med navnet Chardonnay - landsbyen som har lagt navn til en af de mest kendte og elskede hvidvine verden over. Men selvom chardonnay i dag dyrkes i hele verden, så har den hjemme på de franske marker hvor den vokser sig frugtigt og let syrlig for derefter at blive cremet og afrundet fra fadlagring. De franske hvidvine er ofte delikate og raffinerede, trods navnet Sauvignon Blanc, som oprindeligt stammer fra det franske ord ‘sauvage’, der betyder vild - tager druerne fra Loiredalen sig smukt og betagende ud i glasset. - også klassiske druer som pinot gris og riesling danner grundlaget for frankrigs imponerende hvidvins-repertoire.

Langs de franske kyster fanges de mange fisk-og skaldyr som passer så eminent til de lyse flasker. Intet er mere fransk end en veltillavet bouillabaisse med sprød baguette og lige så sprød Chablis - det skulle da lige være en klassisk omgang moule frites med muslinger så cremede som chardonnay og pommes frites så sprøde som en pinot gris.

Den franske hvidvin er elegant, liflig og dekadent i alle dens facetter. Det er stor velsmag og fine nuancer i alle glas. Så sørg for altid at have en flaske - eller to - på køl til frokostbordet, terrassen eller bare fordi.