Page

Hvidvin fra Italien – 

40 Varer

Filter (40)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Hvidvin fra Italien

Italien er umiddelbart mest kendt for deres tørre hvidvine, men kan meget mere end det. I samtlige italienske vinregioner, produceres der store mængder, vidunderlig hvidvin. Altid med største respekt- og forståelse for områdets lokale druer og det klima de vokser i. Den store diversitet i de lokale regioner, giver de italienske hvidvine en stor spændvidde og gør, i den grad, udvalget værd at gå på opdagelse i. 

En stor del af de italienske hvidvine, vi kender i det skandinaviske sortiment, er skabt på Trebbiano-druen, som er den mest plantede grønne drue i Italien.

Trebbiano-druen dyrkes i alle landets vindistrikter, hvor de store klima- og jordbunds forskelle gør at druerne arter sig meget forskelligt og resulterer i store smagsvariationer. Også de mere kendte druer som pinot grigio, chardonnay og sauvignon blanc, dyrkes flittigt på de italienske vinmarker. I den nordlige del af landet produceres der, primært, tørre og syreholdige hvidvine - mens de sydlige regioner, ofte er hjemstavn for mere sødmefulde hvidvine. Dog er der ingen regler uden undtagelser - sådan er det jo med vin! 

Italienerne er generelt meget glade for hvidvin og de har i høj grad forstået at tage de lyse druer til sig - også når der skal vælges vin til maden. Vin-kulturen i Danmark dikterer ofte hvidvin til fisk og skaldyr eller som en let terrassevin. - Sådan er det ikke i Italien, hvor hvidvin ofte akkompagnerer klassiske retter som pasta aioli e olio og kartoffelpizza med rosmarin. Ligeledes bliver fjerkræsretter som Pollo al Alfredo og Cacciatore, ofte ledsaget af et godt glas gylden italiensk hvidvin. 

Uanfægtet årstiden, mængden af solstråler og antallet af grillede jomfruhummer, så er italiensk hvidvin altid et godt svar på spørgsmålet ‘ hvad skal vi drikke i dag’?

Vil du nørde endnu mere om italiensk vin så læs vores "Guide til italiensk vin"