Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr
Land:
Område:
 1. Abruzzo 1vare
 2. Emilia Romagna 4varer
 3. Piemonte 28varer
 4. Puglia 7varer
 5. Sicilien 4varer
 6. Toscana 30varer
 7. Veneto 12varer
Passer til:
 1. Aperitif 1vare
 2. Dessert 1vare
 3. Fed fisk 1vare
 4. Fjerkræ 37varer
 5. Mørkt kød 61varer
 6. Ost kraftig 31varer
 7. Ost milde 13varer
 8. Svin 40varer
 9. Vegetar 4varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 6varer
 2. Bæredygtig 9varer
 3. Traditionel 47varer
 4. Økologisk 6varer
Page

Rødvin fra Italien – 

92 Varer

Filter (92)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Rødvin fra Italien

Den italienske rødvin er kendt og elsket i hele verden, særligt i Danmark nærer vi en stor forkærlighed for de sydeuropæiske dråber. Faktisk er Italien det land som Danmark årligt importerer mest rødvin fra. 

Italien har en gammel og stolt vintradition som er definerende for landets samlede nationalforståelse. Fra den nordlige del af landet, hvor amarone og ripasso har deres hjemsted, til syrah som findes på Etnas sicilianske og solrige skråninger. -I hele 20 distrikter landet over produceres der vin, hvoraf kun ganske få af områderne hører til i den kendte kategori. Nogle af de områder danskerne er særligt glade for er Piemonte og Toscana, hvorfra vi lystigt kaster os over vine som Barolo, Brunello og Chianti Classico. Men også vine fra områderne Puglia og Veneto har de senere år vundet indpas i vores nyindkøbte vinkøleskabe. 

En af de primære årsager til, at vi danskere er vilde med den Italienske vin, forbinder sig i høj grad til vores forkærlighed for deres simple, velsmagende og stærkt råvarebaserede køkken. For italienerne hænger mad og vin uløseligt sammen, så hvis man vil forstå forskellen mellem de italienske vinregioner, så er det en altafgørende faktor, at man kender til områdets køkken. De italienske egnsretter vil altid være et godt match til områdets vin. Så find ud af om den by du befinder dig i - er særligt kendt for deres pizza bianca, deres risotto med kalveragout - eller om alle i regionen taler om deres enestående osso buco, dette kan altid bruges som et pejlemærke for i hvilken retning områdets vin vil pege dig.

Italiensk rødvin bør nydes med omhu, god mad & passioneret temperament.