Rødvin fra Tyskland

Umiddelbart er rødvin ikke det som vores naboer mod syd er mest kendt for. Tyskland er - traditionelt set - en stor hvidvins-nation og selvom mængderne af tysk produceret rødvin ikke er prangende, så er kvaliteten overraskende god. 

Den mest udbredte rødvinsdrue i Tyskland er Pinot Noir, som her går under navnet ‘Spätburgunder’. Generelt set har de tyske rødvine mere syre end vi kender det fra eksempelvis Frankrig og de oversøiske områder. I Tyskland har man haft tradition for at lade druerne ligger i kortere tid med skallerne - hvilket giver en lysere vin. Dog er der de senere år sket en udvikling, hvor de mere moderne tyske vine, produceres efter fransk forbillede og dermed tilføjes mere fylde og kraft.  

At de tyske rødvine, traditionelt set, er kendetegnet ved at være lette og lyse gør dem meget velegnede til fiske- og fjerkræsretter. Men der er naturligvis også en sammenhæng mellem det tyske køkken og de her-producerede rødvine. Når du eksempelvis skal sætte tænderne i en klassisk schnitzel med tilbehør, vil et glas saftig Dornfelder fuldende den kulinariske oplevelse. Hvis du derimod er så heldig at have schweinshaxe på menuen – stegt svineskank med kartofler og kål - så er det svært at komme udenom den tyske Pinot Noir som vil tilføje finesse og dybde til måltidet. 

Nyd vinene til traditionelle tyske -  såvel som danske retter og lad de lette og saftige druer spille elegant op til alt fra stegt flæsk til tarteletter. 

Vil du "nørde" videre kan du læse vores guide til tysk vin