Page

Champagne – 

24 Varer

Filter (24)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Champagne

Hvor mange glas er der i en flaske champagne? Anvender du rigtige champagneglas så er reglen, at der er til 7 glas i en flaske champagne.
Hvad spiser man til champagne? Server din champagne godt afkølet til blandt andet: Oste - især Parmesan! Fisk og skaldyr som f.eks. østers og kaviar Ristet brød Fløde Foie Gras Jordskokker Trøfler Svampe Champagne og sødt? Den klassiske version er champagne til kransekagen nytårsaften. Vælg altid en sød champagne til disse! Minimum en Demi-sec eller en Doux - hvis du serverer en Brut eller en Extra brut, så er det, at mødet med kransekagen får det til at hvine i smagsløgene - og ingen får en god oplevelse ud af den kombi. Det er synd for champagnen, kransekagen og dig.
Hvor kommer champagne fra? Stort set alle verdens vinregioner med respekt for sig selv laver mousserende vine, men det er kun i Champagne-området, at der må stå det myteomspændte navn på etiketten
Hvordan laver man champagne? Den lange rejse hen mod champagne begynder med afbalanceret basisvin, som i Chmpagne er lavet af enten Pinot Noir, Chardonnay eller Pinot Meunier. Det meste Champagne laves på en blanding af både druesorter og årgang - det kaldes Non Vintage Chmpagne. Vintage Champagne er modsat vin fra én årgang - og så står der årstal på etiketten. Der skal ca. 160 kg druer til 100 liter vin til champagne. Før vinen hældes på flasker, tilsættes “Tirage” – en blanding af gær og ca. 24 gram sukker pr. liter vin, for at fremprovokere den andengæring i flaskerne, der skaber boblerne, som gør Champagne til Champagne.

 

Champagne - og helst i rigelige mængder

"Jeg drikker det, når jeg er glad og når jeg er ked af det. Nogen gange drikker jeg det, når jeg er alene. Når jeg har gæster, betragter jeg det som obligatorisk. Jeg nipper til det, når jeg ikke er sulten, og drikker det, når jeg er. Ellers rører jeg det aldrig, med mindre jeg er tørstig."
- Lily Bollinger, Champagne Bollinger i Aÿ.

Fra fejl til finesse
For mere end 300 år siden skete det, at vin under opbevaring og transport kunne starte en ny gæring inde i flasken. De fine bobler, der dukkede op, blev anset for at være en fejl - men heldigvis kunne man ret godt lide fejlen, og udviklede derfra champagnemetoden. Efter en aktiv gæring i flaskerne i 4–6 uger, hviler vinen videre i 15 måneder på de døde gærceller. Det er denne hvileperiode, der tilfører og integrerer de spændende smagsoplevelser i en færdig champagne. Nogle champagner ligger i årevis, og og der kan opstå fantastiske, dybe og komplekse smagsoplevelser! 

Nu skal al bundfaldet samles i flaskehalsen og væk. I gamle dage skete det ved at dreje flaskerne en anelse flere gange hver dag i seks uger, men i dag klares det med maskine på helt ned til tre dage.  Når flaskerne står lodret med halsen nedad, fryses halsene og bundfaldet bliver til en prop, som nemt fjernes fra flasken, uden det går ud over vinen. 

Hvor sød champagnen bliver afhænger af, hvor meget sukkersirup, man tilsætter til allersidst. Korkpropperne sættes i og fæstnes med ståltråd. 

Hvornår den sød - og hvornår er den tør?
Brut naturel (pas Dosé): 0-3 g sukker
Extra Brut: 0-6 g
Brut: 0-12 g 
Extra dry: 12-17 g
Sec/Dry: 17-32 g
Demi sec/medium dry: 33-45 g (tør i duft - sød i smag)
Doux/Sweet: Mere end 45 g

Champagne tilbud

Hos Winefamly tror vi ikke på tilbud - vi tror til gengæld på at give dig prisgaranti på alle vores produkter. Du kan altså roligt fylde vinreolen med champagne i verdensklasse. Så er det slut med at styrte rundt efter et godt tilbud - det bliver ikke billigere end lige her!
Skål & go' fornøjelse