Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Champagne Duntze 4varer
 2. Champagne Jacques Copin 7varer
 3. Champagne Marc Hebrart 2varer
 4. Hervé Brisson 1vare
Type:
 1. Champagne 13varer
 2. Mousserende 2varer
Passer til:
 1. Apétirif 11varer
 2. Fed fisk 3varer
 3. Fjerkræ 1vare
 4. Lys fisk 9varer
 5. Skaldyr 10varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 1vare
 2. Konventionel 13varer
 3. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 12varer
 2. Grøn frugt 11varer
 3. Tropisk frugt 2varer
 4. Blomstret 1vare
 5. Urtet 1vare
 6. Fad 2varer
Page

Champagne – 

15 Varer

Filter (15)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Frankrig
 3. Frankrig
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. Frankrig
 7. Frankrig
 8. Frankrig
 9. Frankrig
 10. Frankrig
 11. Frankrig
 12. Frankrig
  399,00 kr.

  Ikke på lager

Champagne

Hvor mange glas er der i en flaske champagne? Anvender du rigtige champagneglas så er reglen, at der er til 7 glas i en flaske champagne.
Hvad spiser man til champagne? Server din champagne godt afkølet til blandt andet: Oste - især Parmesan! Fisk og skaldyr som f.eks. østers og kaviar Ristet brød Fløde Foie Gras Jordskokker Trøfler Svampe Champagne og sødt? Den klassiske version er champagne til kransekagen nytårsaften. Vælg altid en sød champagne til disse! Minimum en Demi-sec eller en Doux - hvis du serverer en Brut eller en Extra brut, så er det, at mødet med kransekagen får det til at hvine i smagsløgene - og ingen får en god oplevelse ud af den kombi. Det er synd for champagnen, kransekagen og dig.
Hvor kommer champagne fra? Stort set alle verdens vinregioner med respekt for sig selv laver mousserende vine, men det er kun i Champagne-området, at der må stå det myteomspændte navn på etiketten
Hvordan laver man champagne? Den lange rejse hen mod champagne begynder med afbalanceret basisvin, som i Chmpagne er lavet af enten Pinot Noir, Chardonnay eller Pinot Meunier. Det meste Champagne laves på en blanding af både druesorter og årgang - det kaldes Non Vintage Chmpagne. Vintage Champagne er modsat vin fra én årgang - og så står der årstal på etiketten. Der skal ca. 160 kg druer til 100 liter vin til champagne. Før vinen hældes på flasker, tilsættes “Tirage” – en blanding af gær og ca. 24 gram sukker pr. liter vin, for at fremprovokere den andengæring i flaskerne, der skaber boblerne, som gør Champagne til Champagne.

 

Alt om champagne

Champagne; vinen som kun kan drikkes i to anledninger - at du er forelsket, eller at du ikke er det. Historien om den perlende drik er lang og fyldt med kærlighed til de mousserende vine, som fremstilles i det nordligste Frankrig hvor området Champagne er lokaliseret. Med dominerende druer som Chardonnay, Pinot Noir og Meunier er Champagne de mousserende vines ikoniske fader og intet vil sansynligvis kunne rykke ved den status. Det er lækkert, det er luksuriøst og det er hamrende vanedannende. 

 

De mest stillede spørgsmål om champagne

Hvilken temperatur skal Champagne drikkes ved? 

Server champagne ved 8 -10 grader. Er du så heldig at drikke vintage champagne skal den være 10- 12 grader for at frigøre de mere komplekse aromastoffer. 

 

Hvor mange glas er der i en flaske champagne?

Anvender du rigtige champagneglas så er reglen, at der er til 7 glas i en flaske champagne.

 

Hvad er de bedste glas at drikke champagne af ?

Champagneglassene kommer i to forskellige udformninger, som kan bruges til alle typer mousserende vin. Det klassiske høje, smalle champagneglas, flute, holder på boblerne og kan bruges både til alle anledninger, hvor der skal noget festligt i glasset. Den anden version er lidt bredere, hvilket giver plads til mere overflade på vinen. Denne version er især velegnet til vintage champagne, hvor der forventes mere kompleksitet i vinen, som det vil være synd ikke at folde ud.

 

Hvad kan man spise til champagne? 

Server din champagne godt afkølet til blandt andet: faste Oste - især Parmesan! Fisk og skaldyr som f.eks. østers, hummer og kaviar. Også til friterede snacks er champagne virkelig lækkert. Men overvej altid om det er en sød eller en tør champagne du har i glasset. Den klassiske version er champagne til kransekagen nytårsaften. - Vælg altid en sød champagne til disse! Minimum en Demi-sec eller en Doux - hvis du serverer en brut eller en Extra brut, så er det, at mødet med kransekagen får det til at hvine i smagsløgene - og ingen får en god oplevelse ud af den kombi. Det er synd for champagnen, kransekagen og dig. Så gå med tør champagne til salte retter og søde bobler til søde sager. 

 

Hvad er ægte champagne? 

Stort set alle vinregioner - med respekt for sig selv producerer mousserende vine, eller bobler som vi kalder det i daglig tale. Men hun vine produceret i området med navnet ‘Champagne’, må kalde sig for “ægte champagne”.  

 

Hvor er champagne? 

Champagne regionen ligger 150 kilometer øst for Paris i det nordøstlige Frankrig.

Området er fastsat af den franske AOC-lovgivning i 1927 og dækker over et areal på 33.344 hektarer med 319 kommuner i 5 departementer. Der produceres lige omkring 320 millioner flasker champagne årligt, primært fra de tre druer: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. 

 

Hvordan laver man champagne? 

Om champagne er resultatet af kloge menneskers flid, en heldig fejltagelse eller guddommeligt stjernedrys - det ved ingen med sikkerhed. Kompleksiteten i fremstilling af champagne er så stor og myterne så mange at det er svært at skille fakta fra fiktion. Den lange rejse hen mod champagne begynder med afbalanceret basisvin, som i Champagne er lavet af enten Pinot Noir, Chardonnay eller Pinot Meunier. Det meste Champagne laves på en blanding af både druesorter og årgang - det kaldes Non Vintage Champagne. Vintage Champagne er modsat vin fra én årgang - og så står der årstal på etiketten. Der skal ca. 160 kg druer til 100 liter vin til champagne. Før vinen hældes på flasker, tilsættes “Tirage” – en blanding af gær og ca. 24 gram sukker pr. liter vin, for at fremprovokere den anden gæring i flaskerne, der skaber boblerne, som gør Champagne til - ja, Champagne.Hvem opfandt champagne? 

Ingen ved det med sikkerhed - men en af de mest hårdnakkede påstande, er den om den franske munk Don Pérignon, der ved et tilfælde opfandt champagne og sammenligne smagen med at drikke stjerner. Flere fakta peger dog på at han nærmer revolutionerede produktionen af champagne ved at blande druer fra forskellige marker, samt at opfinde det trådnet der holder proppen på plads - og sikre at flasken ikke popper i utide. Der findes dog tegn på at både de gamle romere, englændere - og i særdeleshed russerne i fordums tid også har eksperimenteret med boblende vine. 

 

Metoder

Der er flere forskellige måder at fremstille mousserende vin på, men i Champagne bruger man selvfølgelig champagnemetoden. Først fremstilles vinen - på de tre tre druer: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Den hældes på særligt stærke flasker, der er resistente for det tryk som skal gøre vinen mousserende og perlende i munden. Sukker og gær tilsættes for at sætte gang i en ‘anden gæring’. Under denne gæring vil gæret omdanne sukkeret til alkohol og kuldioxid. Champagnen ligger herefter stille i mindst 15 måneder - hvor den jævnligt roteres for at modvirke - og opløse bundfald og eventuelle gærrester. Slutteligt tilsættes den ønskede mængde sukker, kaldet dosage

 

En sød champagne vs. en tør champagne 

 • Brut naturel (pas Dosé): 0-3 g sukker
 • Extra Brut: 0-6 g
 • Brut: 0-12 g 
 • Extra dry: 12-17 g
 • Sec/Dry: 17-32 g
 • Demi sec/medium dry: 33-45 g (tør i duft - sød i smag)
 • Doux/Sweet: Mere end 45 g

 

Smage på champagne

Champagne spænder vidt på farveskalaen, fra de helt lyse og gennemsigtige til de gyldne og de helt roséfarvede. - Det samme gør sig gældende i både duft og smag. Hvor nogle champagne-typer dufter let parfumeret af citrus er andre mere præget af noget floralt og sødmefyldt fra stenfrugter. Når du smager på champagnen første gang, så drop det med at sippe elegant. Tag en god slurk og lad den bevæge sig rundt i munden inden du sluger. Prøv så at identificere de smage du har mødt - duft igen til champagnen og tag en ny slurk. I mange tilfælde vil smagen ændre - og udvikle sig.  

 

Typiske smage i champagne: 

 • Citrusfrugter 
 • Grøn frugt som æble, pære og melon
 • Tropiske frugter 
 • Stenfrugter 
 • Friske urter 
 • Blomster
 • I de virkelig spændende udgaver findes også noter af friskbagt brød og smør. 

 

Tag også et øjeblik og lyt til din champagne - du behøver ikke snakke med den, men lyt til boblerne. - For der er forskel på bobler, nogle er små korte og insisterende, mens andre er lange, bløde og melodiske. Det samme gør sig gældende for den følelse som champagne bringer till din mund. - Den kan være kort og lang, hård og blød - champagne er altså en drik for alle sanserne. 

 

Typer af champagne

Blanc de blanc: Betyder hvid fra hvid og er således champagne lavet udelukkende på hvide druer. 

 

Blanc de noirs: Ja, det er måske til at regne ud - her får du champagne lavet udelukkende på blå druer. 

 

Rosé: Den indtagende lyserøde champagne-variant kan produceres på to måder; Den traditionelle hvor vin på Pinot Noir tilsættes og intensiverer både farve og smag. - og den anden hvor druemosten har kontakt med drue-skindet fra de blå druer og dermed afgiver farve. 

 

Non Vintage Champagne: Er champagne som blandes af flere forskellige årgange i stedet for kun ét høstår. Langt størstedelen af den producerede champagne er ‘non vintage champagne’. 

Vintage Champagne: Er således champagne som laves på druer fra samme årgang. På fransk hedder det dog Millésimé.   

 

Prestige Cuvée: Er det bedste blend som huset kan præstere. Klassifikationer i champagne 

Grand Cru: Er den bedste klassifikation en champagne kan have - og vil være det ypperligste af årgange fra en række udvalgte udvalgte kommuner i Champagne-området. Ud af Champagnes i alt 320 kommuner - har kun 17 anciennitet til at lave ‘Grand Cru. Champagne’ 

 

Premier Cru: Bevæger sig lige under Grand Cru. når det kommer til prestige niveau for champagne. Det er en klassificering som tildeles landsbyer i champagne-området med gode jordbundsforhold - men som ikke lever op til Grand Cru standard. I alt findes der 42 Premier Cru. certificerede landsbyer i Champagne. Champagne cocktails 

I kategorien over vidunderlige drikke findes champagne, side om side med den veltillavede cocktail. - Så hvad er mere oplagt end at kombinerer de to og lave: Champagne-cocktails. Her får du opskriften på Winefamlys 3 favorit drinks med champagne. 

 

Opskift på: French 75 

Den evige klassiker der får dig til at ligne en filmstjerne - men rammer som en havnearbejder. 

 

INGREDIENSER

 • 4 cl. Gin 
 • 6 cl. Friskpresset citronsaft
 • 2 cl. Monin m. rørsukker
 • Tør champagne 
 • En håndfuld isterninger

 

SÅDAN GØR DU

 1. Kom gin, citronsaft, sirup og isterninger i en shaker 
 2. Ryst det hele godt sammen 
 3. Hæld det i et hvidvinsglas 
 4. Top med champagne & evt. lidt citronskal Opskift på: Mimosa 

En genialitet som gør det helt legitimt at drikke vin til morgenmad 

 

INGREDIENSER

 • 6 cl. Friskpresset appelsinjuice  
 • 2 cl. Triple sec. (eller anden appelsinlikør) 
 • 5 cl. Champagne 

 

SÅDAN GØR DU

 1. Kom juice og likør i et champagne eller vinglas 
 2. Top med afkølet champagne 
 3. Pynt evt. med en skive appelsinOpskift på: Black Velvet 

Når du både elsker mørk øl og boblende champagne 

 

INGREDIENSER

 • 6 cl. Guinness eller stout 
 • 6 cl. Champagne 

 

SÅDAN GØR DU

 1. Fyld øllet i et afkølet glas 
 1. Top med champagne 

 

Citater om champagne 

 

"Husk gentlemen, det er ikke kun Frankrig, vi slås for, det er champagne!" 

 • Sir Winston

 

“Kun de uopfindsomme kan ikke finde en anledning til at drikke Champagne”

 • Oscar Wilde 

 

“Når vi vinder har vi fortjent champagne, når vi taber har brug for det”

 • Napoleon Bonaparte 

 

“For meget af alting er skidt, men for meget champagne er helt perfekt.”

 • Mark Twain

 

“Jeg drikker kun champagne, når jeg er lykkelig eller når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig” 

- Madame Lily Bollinger, champagne producent Champagne tilbud

Hos Winefamly tror vi ikke på tilbud - vi tror til gengæld på at give dig prisgaranti på alle vores produkter. Du kan altså roligt fylde vinreolen med champagne i verdensklasse. Så er det slut med at styrte rundt efter et godt tilbud - det bliver ikke billigere end lige her!

Skål & go' fornøjelse