Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Medium 2varer
 2. Krop: Fyldig 18varer
Syre
 1. Syre: Lav 4varer
 2. Syre: Medium 15varer
 3. Syre: Høj 1vare
Tanniner
 1. Tanniner: Medium 16varer
 2. Tanniner: Høj 4varer
Producent:
 1. Aia Vecchia 1vare
 2. Château Pressac 6varer
 3. Chateau Terre de Grand 1vare
 4. Duckhorn Vineyards 4varer
 5. Gerd Stepp Wine 1vare
 6. Vignobles JP Garde 3varer
Område:
 1. Bordeaux 12varer
 2. Californien 4varer
 3. Pfalz 1vare
 4. Toscana 2varer
Passer til:
 1. Fjerkræ 5varer
 2. Mørkt kød 20varer
 3. Ost kraftig 4varer
 4. Ost milde 4varer
 5. Svin 12varer
 6. Vegetar 2varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 1vare
 2. Konventionel 18varer
Aroma:
 1. Rød frugt 5varer
 2. Mørk frugt 20varer
 3. Tørret/kogt frugt 1vare
 4. Blomstret 1vare
 5. Urtet 1vare
 6. Søde krydderier 6varer
 7. Andre krydderier 12varer
 8. Fad 19varer
Page

Merlot rødvin – 

20 Varer

Filter (20)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Italien
 3. Tyskland
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. USA
 7. USA
 8. Frankrig
 9. Frankrig
 10. USA
 11. Frankrig
 12. Frankrig

Merlot rødvin

Rødvinsdruen som Franskmændene ‘opfandt’ og som resten af verden elsker for dens intense farve, fløjsbløde fornemmelse og sødmefulde smag. Merlot er en af de helt store klassikere, som står bag nogle af verdens bedste rødvine. I dag er Merlot udbredt i hele verden, men det var i Bordeaux at druen fik sit store gennembrud og gode ry - særligt i samspil med Cabernet Sauvignon. Udbuddet af rødvin, lavet udelukkende på Merlot, er vokset de senere år og i dag kan man finde vinen af høj kvalitet både fra Frankrig og Californien.

Smagen af Merlot, er smagen af alt hvad der er rødt. Det er Kirsebær, røde blommer, jordbær og hindbær - men et twist af chokolade og tobak. Kyndige næser vil ofte hævde at kunne dufte trøffel i et glas med Merlot. Drueskindet på Merlot er ikke så kraftigt som eksempelvis hos Cabernet Sauvignon, hvilket gør at det typisk modner hurtigerer, udviklerer mere sukker og knap så meget tannin. Rødvin på Merlot er en blød og næsten ‘bamset’ oplevelse hvor din mund bliver krammet - ikke på den hårde og ubehagelige måde, men lige tilpas fast til at du ved at den mener det - uden at du føler dig klemt.

I Bordeaux er Merlot stjernen på venstre bred af Gironde-floden. Specielt i St. Emilion og Pomerol er de eminente til udførelsen af disciplinen; fremstilling af rødvin på Merlot. Det er også her den ikoniske Chateau Petrus har hjemme - den måske mest berømte og dyreste Merlot-vin. Med tiden har også vinbønderne i Nappa Valley, Californien taget Merlot til sig og gjort druen til deres egen. Dygtige producenter som Duckhorn Vineyards laver storslået amerikansk rødvin på Merlot.

Der er mange grunde til at gense millenium-klassikeren Sideways, men udtalelsen “I am NOT drinking any fuscking Merlot” - det er altså ikke en af dem. Drik du bare Merlot, men husk at spise svinemørbrad og stegte tomater til.