Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Medium 4varer
 2. Krop: Fyldig 3varer
Syre
 1. Syre: Lav 3varer
 2. Syre: Medium 4varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 2varer
 2. Tanniner: Medium 5varer
Producent:
 1. Barramundi 1vare
 2. Château Pressac 2varer
 3. Provence Wine Maker 1vare
 4. Vignobles JP Garde 1vare
Område:
 1. Bordeaux 4varer
 2. Provence 1vare
 3. South Eastern Australia 1vare
 4. Toscana 1vare
Passer til:
 1. Fjerkræ 2varer
 2. Mørkt kød 6varer
 3. Ost milde 1vare
 4. Svin 4varer
Aroma:
 1. Rød frugt 1vare
 2. Mørk frugt 6varer
 3. Tørret/kogt frugt 2varer
 4. Søde krydderier 2varer
 5. Andre krydderier 2varer
 6. Fad 3varer

Merlot rødvin – 

7 varer

Filter (7)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Australien
  79,00 kr.

  Ikke på lager

 3. Frankrig
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. Frankrig
 7. Italien

Merlot rødvin

Rødvinsdruen som Franskmændene ‘opfandt’ og som resten af verden elsker for dens intense farve, fløjsbløde fornemmelse og sødmefulde smag. Merlot er en af de helt store klassikere, som står bag nogle af verdens bedste rødvine. I dag er Merlot udbredt i hele verden, men det var i Bordeaux at druen fik sit store gennembrud og gode ry - særligt i samspil med Cabernet Sauvignon. Udbuddet af rødvin, lavet udelukkende på Merlot, er vokset de senere år og i dag kan man finde vinen af høj kvalitet både fra Frankrig og Californien.

Smagen af Merlot, er smagen af alt hvad der er rødt. Det er Kirsebær, røde blommer, jordbær og hindbær - men et twist af chokolade og tobak. Kyndige næser vil ofte hævde at kunne dufte trøffel i et glas med Merlot. Drueskindet på Merlot er ikke så kraftigt som eksempelvis hos Cabernet Sauvignon, hvilket gør at det typisk modner hurtigerer, udviklerer mere sukker og knap så meget tannin. Rødvin på Merlot er en blød og næsten ‘bamset’ oplevelse hvor din mund bliver krammet - ikke på den hårde og ubehagelige måde, men lige tilpas fast til at du ved at den mener det - uden at du føler dig klemt.

I Bordeaux er Merlot stjernen på venstre bred af Gironde-floden. Specielt i St. Emilion og Pomerol er de eminente til udførelsen af disciplinen; fremstilling af rødvin på Merlot. Det er også her den ikoniske Chateau Petrus har hjemme - den måske mest berømte og dyreste Merlot-vin. Med tiden har også vinbønderne i Nappa Valley, Californien taget Merlot til sig og gjort druen til deres egen. Dygtige producenter som Duckhorn Vineyards laver storslået amerikansk rødvin på Merlot.

Der er mange grunde til at gense millenium-klassikeren Sideways, men udtalelsen “I am NOT drinking any fuscking Merlot” - det er altså ikke en af dem. Drik du bare Merlot, men husk at spise svinemørbrad og stegte tomater til.