Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Medium 1vare
 2. Krop: Fyldig 1vare
Producent:
 1. Begali Lorenzo 1vare
 2. Cantina Bennati 1vare
Passer til:
 1. Mørkt kød 2varer
 2. Ost kraftig 1vare
 3. Svin 1vare
Aroma:
 1. Rød frugt 1vare
 2. Mørk frugt 1vare
 3. Tørret/kogt frugt 1vare
 4. Søde krydderier 1vare
 5. Andre krydderier 1vare
 6. Fad 1vare

Ripasso – 

2 varer

Filter (2)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien

Ripasso

Kendt som ‘Amarones lillebror’ er Ripasso blevet uhyre populært blandt vindrikkere verden over. Ripasso er navnet på den metode man bruger til fremstillingen af vin, hvor restproduktet fra Valpolicella-mosten, der bliver til Amarone, tilføres sukker og dermed starter en anden gæring. Resultatet er en koncentreret vin med høj alkoholprocent.

Navnet ‘Ripasso’ kommer af det italienske “ripassere” - der betyder at passere, som netop er det mosten gør, inden den forvandles fra restprodukt til fabelagtig ny vin under navnet Ripasso. De bedste udgaver af Ripasso kan fint måle sig med lette udgaver af Amarone, men fås til en langt mere overkommelig pris end den kostbare storebror.

Denne måde at producere vin på er langt fra ny - men efter at have eksisterende uden nogen form for certificering, blev Ripasso-metoden i 2007 officielt en del af den italienske vinlovgivning. Det har medført et generelt kvalitetsløft, fordi Ripasso nu skal opfylde en række krav til både druesorter og alkoholprocent.

Ripasso er rødvin med dyb koncentration og et hint af krydret sødme - uden det bliver alt for tungt. Når du skal sætte Ripasso til mad, så tænk derfor gerne i kødfulde retter med fylde, sødt og salt. Ripasso er oplagt til andesteg med klassisk tilbehør eller braiserede kødretter og mad der toppes med god parmesan.