Page

Hvidvin fra Østrig – 

15 Varer

Filter (15)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Hvidvin fra Østrig

I langt de fleste vin-nationer er det rødvinen som spiller første violin, og som hyldes og som står forrest i køen når der uddeles rosende ord og anerkendelse. - Sådan er det ikke i Østrig hvor langt størstedelen af den vin som produceres er hvid.

Østrigsk hvidvin er synonym med druen Grüner Veltliner, som er den altdominerende og smags definerende drue for landets hvidvinsproduktion. Man bør dog ikke undervurdere værdien af en god Riesling eller Chardonnay fra de østrigske bjerge. Til trods for at østrigerne kalder deres Pinot Blanc for Weißburgunder, betyder det ingenlunde at hverken duft, smag eller udtryk er mindre raffineret end den franske udgave.

Grüner Veltliner er særdeles god til mad og overrasker ved at være et imponerende match til kødfyldte retter med både svine-og oksekød. Braiseret spoleben med sauteret grønt og beurre blanc, vil gøre sig endnu mere behagelig i munden, hvis det følges med et glas Grüner Veltliner. Af andre, velsmagende landsmænd, kan den østrigske Riesling fremhæves som et skarpt valg til let krydrede skaldyrsretter hvor vinens lette sødme vil give modspil til eksempelvis chilimarinerede jomfruhummer.

De østrigske hvidvine er til dig som vil have halvfede fadnoter, lange smage og karakterfyldte hvidvine i glasset.