Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Monte Major - Castello dei Conti 1vare
 2. Schola Sarmenti 1vare
 3. Teatro Latino 1vare
Passer til:
 1. Fjerkræ 1vare
 2. Mørkt kød 3varer
 3. Ost kraftig 2varer
 4. Svin 1vare
Aroma:
 1. Mørk frugt 3varer
 2. Tørret/kogt frugt 1vare
 3. Søde krydderier 3varer
 4. Fad 1vare

Primitivo rødvin – 

3 varer

Filter (3)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien

Primitivo rødvin

Primitivo fra Puglia

I det sydlige Italien ligger Puglia, som med 4 millioner indbyggere og mange årlige solskinstimer, producerer noget af landets bedste vin. Primitivo er områdets stolthed - måske fordi druen er svær at håndtere og ikke modner helt så ensartet som andre, lignende druesorter. Men i Puglia har man knækket koden til hvordan den skal behandles og det kommer der således noget ganske vidunderlig vin ud af. Navnet ‘Primitivo’ henviser ikke til at vinen er primitiv - men at den ofte modes tidligere end andre druer. Der af navnet som på italiensk betyder ‘første’.

Primitivo er en syditaliensk darling, som elsker de solvarme skråninger på “Italiens hæl”, her giver den saft til fyldige og frugtige rødvine som er perfekte til det kolde danske vintervejr. Det er rødvin med masser af krydderier, moden frugt og solmoden sødme som giver varme helt ned i tåspidserne. Farven i et glas rødvin, lavet på Primitivo, er flot rubinrød og duften er tilpas nuanceret uden at virke kompleks. Smagen af Primitivo er fuld af frugt som Brombær, jordbær, fersken og så en snert af chokolade og sødlig tobak. Druen har et naturligt højt sukkerindhold, som gør at den holder en god sødme, samt en høj alkoholprocent.

Primitivo er den samme drue som i Californien kaldes for Zinfandel. Eller der i al fald tale om en enægget tvilling - som er rejst over atlanten og har slået sit navn fast blandt de amerikanske vinbønder. I dag må producenterne i Puglia godt kalde deres vin for Zinfandel, hvilket de amerikanske vinproducenter har opponeret en del i mod. Men det er slet heller ikke nødvendigt, for Primitivo smager herligt - også uden det skal kaldes for ‘Zinfandel’. Druen passer godt til mad med en smule sødme, det kan være det danske julebord med varme krydderier og brunede kartofler - men også til amerikanske klassikere som brugeres og spareribs, indsmurt i BBQ-sauce. Rødvin på Primitivo er Italiensk for let øvede, med amerikansk accent.