Filtrer efter
Shopping muligheder
Flavors
 1. Citrus frugt 6varer
 2. Tropisk frugt 3varer
 3. Rød frugt 13varer
 4. Blomstret 9varer
 5. Urtet 4varer
 6. Andre krydderier 2varer
Pris:
kr
Land:
Område:
 1. Bordeaux 2varer
 2. Californien 1vare
 3. Emilia Romagna 1vare
 4. Franken 2varer
 5. Languedoc-Roussillon 1vare
 6. Loire 1vare
 7. Niederösterreich 2varer
 8. Pfalz 1vare
 9. Piemonte 4varer
 10. Provence 7varer
 11. Rhône 4varer
 12. Toscana 2varer
 13. Veneto 3varer
Passer til:
 1. Aperitif 28varer
 2. Dessert 5varer
 3. Fed fisk 6varer
 4. Fjerkræ 17varer
 5. Lys fisk 12varer
 6. Ost milde 9varer
 7. Skaldyr 13varer
 8. Svin 6varer
 9. Vegetar 13varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 1vare
 2. Bæredygtig 7varer
 3. Traditionel 15varer
 4. Økologisk 1vare
Page

Rosévin – 

34 Varer

Filter (34)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Rosévin

Livet er en dans på rosé som kommer i alle nuancer af rosa; fra sart pink til næsten helt rubinrød. Rosévinen er ikke kun alsidig i farve, men også i smag - den spænder fra de letsindige og ukomplicerede, til de dybere og mere komplekse. Rosé er ikke "bare" rosé.

Stort set alle vinproducerende lande, laver også - i et eller andet omfang - rosévin. I Frankrig er Provence den mest berømte roséregion. Men også i Tavel i Sydrhone, samt i Languedoc og Roussillon er rosé ligeså almindeligt som hvidvin. I Loire-regionen er der tradition for at producere rosé i forskellige sødmegrader. I Spanien kan rosé enten være en let lyserød Rosado eller en mørkere Clarete. Den rosafarvede vin findes naturligvis også i oversøiske udgaver. 

Produktionen af rosévin kan ske ved to forskellige fremstillingsmetoder:  Enten ved at man lader ca. 10% af vinen løbe fra de knuste blå drueskaller efter en kort maceration. Den resterende rødvin bliver mere koncentreret på denne måde og rosévinen får mere struktur. Metoden hedder: saignée, og vinen kaldes i Bordeaux for en Clairet. Denne rosétype er særligt populær i England. Den anden - og mere brugte metode - er, at man efter kort tids gæring og maceration på de knuste skaller, presser mosten fra drueskallerne, og derefter fortsætter med gæring og modning, ligesom var det en hvidvin. Der skal kun få timers ophold med drueskallerne til, at vinen har fået den ønskede farve og smag. Nogle blå druer egner sig bedre end andre til produktion af rosévin. Grenache-druen har en ret lys farve, hvilket betyder, at vinen kan opnå mere struktur, fordi den kan ligge længere på skallerne uden at blive meget rød. 

Rosévine skal generelt drikkes, mens de er unge og friske - det er altså ikke gemmevin. 

Server rosévinen ved 10 grader i hvidvinsglas og til retter med skaldyr, let fjerkræ eller bare til saltede snacks og en go’ fest.

 

Bedste rosé


Vi får mange spørgsmål om hvad der er den bedste rosé, men som med alt andet afhænger det af smag og hvad den skal nydes til. For at gøre det nemmere for dig at finde din favorit har vi laver en rose smagekasse så du kan smage dig igennem de mest populære. Rosé bliver produceret i alle de traditionelle vinlande.