Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 20varer
 2. Krop: Medium 53varer
Syre
 1. Syre: Lav 5varer
 2. Syre: Medium 3varer
 3. Syre: Høj 65varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 60varer
 2. Tanniner: Medium 13varer
Producent:
 1. Barramundi 1vare
 2. Calera 1vare
 3. Carmen 1vare
 4. Caroline Parent 4varer
 5. Charles Baur 1vare
 6. Domaine A. F. Gros 7varer
 7. Domaine Digioia-Royer 3varer
 8. Domaine Gauffroy Marc & Fils 5varer
 9. Domaine Jaboulet-Vercherre 6varer
 10. Domaine René Bouvier 10varer
 11. Domaine Roblin 1vare
 12. Duckhorn Vineyards 6varer
 13. Ernest Wein 1vare
 14. Gerd Stepp Wine 3varer
 15. Glover Family Vineyards 5varer
 16. Kosta Browne 4varer
 17. Pascal Prunier-Bonheur 6varer
 18. Pecchenino 1vare
 19. Weingut Blankenhorn 3varer
 20. Weingut Bürgerspital 1vare
 21. Weingut Johann Topf 1vare
Område:
 1. Baden 3varer
 2. Alsace 2varer
 3. Bourgogne 43varer
 4. Californien 11varer
 5. Central Otago 2varer
 6. Franken 1vare
 7. Loire 1vare
 8. Marlborough 3varer
 9. Niederösterreich 1vare
 10. Pfalz 3varer
 11. Piemonte 1vare
 12. South Eastern Australia 1vare
Passer til:
 1. Aperitif 2varer
 2. Fed fisk 12varer
 3. Fjerkræ 53varer
 4. Lys fisk 2varer
 5. Mørkt kød 42varer
 6. Ost kraftig 7varer
 7. Ost milde 25varer
 8. Svin 48varer
 9. Vegetar 8varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 9varer
 2. Konventionel 60varer
 3. Traditionel 1vare
 4. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Rød frugt 73varer
 2. Mørk frugt 6varer
 3. Urtet 1vare
 4. Søde krydderier 27varer
 5. Andre krydderier 38varer
 6. Fad 61varer
Page

Pinot Noir Rødvin – 

73 Varer

Filter (73)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Australien
 2. Tyskland
 3. New Zealand
 4. Tyskland
 5. Frankrig
 6. New Zealand
 7. Frankrig
 8. New Zealand
 9. USA
 10. Italien
 11. Frankrig
 12. Tyskland

Pinot Noir Rødvin

Pinot Noir er en af verdens ældste druer og en klar favorit hos vinelskere verden over. Mens Pinot Noir er en alsidig og meget anerkendt rødvinsdrue - er den også en smule vanskelig at arbejde med. Det er en kuldskær drue som dårligt tåler de kolde vinde, men som heller ikke bryder sig om den lumre varme. Det kræver derfor noget af den enkelte vinbonde for at få fremstillet en god rødvin på Pinot Noir - men når det så lykkes, så kan resultatet også være himmelråbende godt. 


Pinot Noir er primært kendt fra Bourgogne, hvor druen hænger uløseligt sammen med produktionen af finere fransk vin. Druen kan spores helt tilbage til middelalderen hvor franske munke i Bourgogne producerede vin, kun tilgængelig for kirken og adelen. Pinot Noir blev behandlet på smukkeste og mest nænsomme vis, og den følsomme drue var årsagen til at munkene udviklede den detaljerede Cru-systematisering, som i dag bruges til at klassificere vine i Bourgogne. Ironisk nok er Pinot Noir ikke en oplagt gemme-vin, den vil ofte have fuldt potentiale efter 3-4 år eller lagre i maksimalt 10. 

Pinot Noir er uløseligt forbundet med Bourgogne. Vinene kendt som ‘Rød Bourgogne” laves på 100% Pinot Noir og betragtes af mange som verdens bedste type vin. Der dyrkes selvfølgelig også Pinot Noir udenfor de dekadente rammer i Bourgogne. Eksempelvis laver man både i Californien og Washington State, ganske udmærkede versioner af den raffinerede vin. Trods det at oversøiske vine, generelt set, er mere potente og sødmefulde, end dem vi kender fra Bourgogne, så har de faktisk formået at gøre Pinot Noir-produktionen til deres egen - uden at gå på kompromis med den elegante facon og silkeagtige fornemmelse, som gør Pinot Noir så populær. Også i Østrig og Tyskland har de held med deres egne udgaver af Pinot Noir, her kalder de den Spätburgunder og har i den grad formået at udnytte druens eneste robusthed - den er ikke kuldskær! Med vin under navnet ‘Spätburgunder’ får du ofte den fuldendte Pinot-oplevelse, til en markant anden pris end hvis der står ‘Bourgogne’ på etiketten. 


Noget af det som ofte overrasker, ved det første møde med en Pinot Noir - er farven! Vinen er tynd og næsten gennemsigtig, det kan meget vel sammenlignes med et glas halvtyndt saftevand. Smagen er ofte domineret af friske hindbær og jordbær, har blide tanniner, god syre og lidt sort peber. Nogle vil tilmed hævde at Pinot Noir i sig selv ikke smager af ret meget - men at det i høj grad er produktionen som gør vinen til noget særligt. Det er heller ikke helt forkert, for en del af den prestige som er forbundet med Pinot Noir, handler om druens vanskelige sind. Druen er sårbar og får hurtigt enten for meget - eller for lidt sol. Derfor kræver det en del af bonden at vide nøjagtigt hvornår druen skal høstes og hvordan den herefter skal behandles. 


Et klassisk match til Pinot Noir er alle typer af mad med svampe. Fra sprød butterdej med stuvede svampe og fasan, til klassisk mørbrad a la creme - vil alle retter med fløde og svampe, tage sig fornemt ud i selskab med Pinot Noir-prinsessen. En anden ting som Pinot Noir kan, er at flytte på forståelsen af hvad vi traditionelt drikker rødvin til. Der er, eksempelvis, mange typer af fiskeretter som klarer sig godt med Pinot. En flot tunsteak med tilbehør vil have det ligeså lækkert med en Pinot Noir, som i selskab med det oplagte valg: fadlagret Chardonnay. Gå uden om mad med høj syre, meget citron eller tomat - det klæder ikke den spinkle vin ret godt. 

 


Det er ikke uden grund at Pinot Noir er en af verdens mest anerkendte varemærker. Når druen er bedst, så er smagen fyldig men stadig let - den er lang i munden uden at føles klæg - den er ganske enkelt svær at kategoriserer. Pinot Noir er harmonisk og hviler i sin egen sublime balance mellem frugt, krydderier, alkohol og syre. Anerkend at de gode Pinot’er fra Bourgogne ikke er billige bekendtskaber - men at de ofte er den ekstra skilling værd!