Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 14varer
 2. Krop: Medium 31varer
Syre
 1. Syre: Lav 4varer
 2. Syre: Medium 8varer
 3. Syre: Høj 33varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 26varer
 2. Tanniner: Medium 11varer
 3. Tanniner: Høj 8varer
Producent:
 1. Bourg Lachamps 1vare
 2. Carmen 1vare
 3. Charles Baur 1vare
 4. Domaine Gauffroy Marc & Fils 13varer
 5. Domaine Gueguen 1vare
 6. Domaine René Bouvier 1vare
 7. Duckhorn Vineyards 4varer
 8. Gerard Raphet 2varer
 9. Gerd Stepp Wine 3varer
 10. Hubert Bouzereau Gruere et Filles 1vare
 11. Kosta Browne 5varer
 12. Pascal Prunier-Bonheur 1vare
 13. Weingut Blankenhorn 3varer
 14. Weingut Bürgerspital 1vare
 15. Weingut Johann Topf 1vare
Område:
 1. Baden 3varer
 2. Alsace 1vare
 3. Bourgogne 24varer
 4. Californien 10varer
 5. Franken 1vare
 6. Niederösterreich 1vare
 7. Pfalz 3varer
 8. Rhône 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 2varer
 2. Fed fisk 7varer
 3. Fjerkræ 38varer
 4. Lys fisk 2varer
 5. Mørkt kød 20varer
 6. Ost kraftig 2varer
 7. Ost milde 13varer
 8. Svin 34varer
 9. Vegetar 4varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 1vare
 2. Konventionel 41varer
 3. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Rød frugt 45varer
 2. Mørk frugt 3varer
 3. Blomstret 12varer
 4. Urtet 1vare
 5. Søde krydderier 15varer
 6. Andre krydderier 25varer
 7. Fad 30varer
Page

Pinot Noir Rødvin – 

46 Varer

Filter (46)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Chile
 2. Frankrig
 3. Tyskland
 4. Tyskland
 5. Frankrig
 6. Tyskland
 7. Frankrig
 8. Tyskland
 9. Frankrig
 10. Tyskland
 11. Frankrig
 12. USA

Pinot Noir Rødvin

Pinot Noir er en af verdens ældste druer og en klar favorit hos vinelskere verden over. Mens Pinot Noir er en alsidig og meget anerkendt rødvinsdrue - er den også en smule vanskelig at arbejde med. Det er en kuldskær drue som dårligt tåler de kolde vinde, men som heller ikke bryder sig om den lumre varme. Det kræver derfor noget af den enkelte vinbonde for at få fremstillet en god rødvin på Pinot Noir - men når det så lykkes, så kan resultatet også være himmelråbende godt. 


Pinot Noir er primært kendt fra Bourgogne, hvor druen hænger uløseligt sammen med produktionen af finere fransk vin. Druen kan spores helt tilbage til middelalderen hvor franske munke i Bourgogne producerede vin, kun tilgængelig for kirken og adelen. Pinot Noir blev behandlet på smukkeste og mest nænsomme vis, og den følsomme drue var årsagen til at munkene udviklede den detaljerede Cru-systematisering, som i dag bruges til at klassificere vine i Bourgogne. Ironisk nok er Pinot Noir ikke en oplagt gemme-vin, den vil ofte have fuldt potentiale efter 3-4 år eller lagre i maksimalt 10. 

Pinot Noir er uløseligt forbundet med Bourgogne. Vinene kendt som ‘Rød Bourgogne” laves på 100% Pinot Noir og betragtes af mange som verdens bedste type vin. Der dyrkes selvfølgelig også Pinot Noir udenfor de dekadente rammer i Bourgogne. Eksempelvis laver man både i Californien og Washington State, ganske udmærkede versioner af den raffinerede vin. Trods det at oversøiske vine, generelt set, er mere potente og sødmefulde, end dem vi kender fra Bourgogne, så har de faktisk formået at gøre Pinot Noir-produktionen til deres egen - uden at gå på kompromis med den elegante facon og silkeagtige fornemmelse, som gør Pinot Noir så populær. Også i Østrig og Tyskland har de held med deres egne udgaver af Pinot Noir, her kalder de den Spätburgunder og har i den grad formået at udnytte druens eneste robusthed - den er ikke kuldskær! Med vin under navnet ‘Spätburgunder’ får du ofte den fuldendte Pinot-oplevelse, til en markant anden pris end hvis der står ‘Bourgogne’ på etiketten. 


Noget af det som ofte overrasker, ved det første møde med en Pinot Noir - er farven! Vinen er tynd og næsten gennemsigtig, det kan meget vel sammenlignes med et glas halvtyndt saftevand. Smagen er ofte domineret af friske hindbær og jordbær, har blide tanniner, god syre og lidt sort peber. Nogle vil tilmed hævde at Pinot Noir i sig selv ikke smager af ret meget - men at det i høj grad er produktionen som gør vinen til noget særligt. Det er heller ikke helt forkert, for en del af den prestige som er forbundet med Pinot Noir, handler om druens vanskelige sind. Druen er sårbar og får hurtigt enten for meget - eller for lidt sol. Derfor kræver det en del af bonden at vide nøjagtigt hvornår druen skal høstes og hvordan den herefter skal behandles. 


Et klassisk match til Pinot Noir er alle typer af mad med svampe. Fra sprød butterdej med stuvede svampe og fasan, til klassisk mørbrad a la creme - vil alle retter med fløde og svampe, tage sig fornemt ud i selskab med Pinot Noir-prinsessen. En anden ting som Pinot Noir kan, er at flytte på forståelsen af hvad vi traditionelt drikker rødvin til. Der er, eksempelvis, mange typer af fiskeretter som klarer sig godt med Pinot. En flot tunsteak med tilbehør vil have det ligeså lækkert med en Pinot Noir, som i selskab med det oplagte valg: fadlagret Chardonnay. Gå uden om mad med høj syre, meget citron eller tomat - det klæder ikke den spinkle vin ret godt. 

 


Det er ikke uden grund at Pinot Noir er en af verdens mest anerkendte varemærker. Når druen er bedst, så er smagen fyldig men stadig let - den er lang i munden uden at føles klæg - den er ganske enkelt svær at kategoriserer. Pinot Noir er harmonisk og hviler i sin egen sublime balance mellem frugt, krydderier, alkohol og syre. Anerkend at de gode Pinot’er fra Bourgogne ikke er billige bekendtskaber - men at de ofte er den ekstra skilling værd!