Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 23varer
 2. Krop: Medium 49varer
Syre
 1. Syre: Lav 5varer
 2. Syre: Medium 5varer
 3. Syre: Høj 62varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 51varer
 2. Tanniner: Medium 17varer
 3. Tanniner: Høj 4varer
Producent:
 1. Barramundi 1vare
 2. Bourg Lachamps 1vare
 3. Carmen 1vare
 4. Caroline Parent 3varer
 5. Charles Baur 1vare
 6. Domaine A. F. Gros 1vare
 7. Domaine Digioia-Royer 2varer
 8. Domaine Gauffroy Marc & Fils 12varer
 9. Domaine Gueguen 1vare
 10. Domaine René Bouvier 10varer
 11. Domaine Roblin 1vare
 12. Duckhorn Vineyards 6varer
 13. Gerd Stepp Wine 4varer
 14. Glover Family Vineyards 4varer
 15. Kosta Browne 4varer
 16. Pascal Prunier-Bonheur 8varer
 17. Pecchenino 1vare
 18. Weingut Blankenhorn 3varer
 19. Weingut Bürgerspital 1vare
 20. Weingut Johann Topf 1vare
Område:
 1. Baden 3varer
 2. Alsace 1vare
 3. Bourgogne 43varer
 4. Californien 11varer
 5. Central Otago 1vare
 6. Franken 1vare
 7. Loire 1vare
 8. Marlborough 3varer
 9. Niederösterreich 1vare
 10. Pfalz 4varer
 11. Piemonte 1vare
 12. Rhône 1vare
 13. South Eastern Australia 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 3varer
 2. Fed fisk 13varer
 3. Fjerkræ 50varer
 4. Lys fisk 3varer
 5. Mørkt kød 36varer
 6. Ost kraftig 5varer
 7. Ost milde 23varer
 8. Svin 46varer
 9. Vegetar 8varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 6varer
 2. Konventionel 62varer
 3. Traditionel 1vare
 4. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Rød frugt 72varer
 2. Mørk frugt 7varer
 3. Blomstret 6varer
 4. Urtet 1vare
 5. Søde krydderier 23varer
 6. Andre krydderier 40varer
 7. Fad 54varer
Page

Pinot Noir Rødvin – 

74 Varer

Filter (74)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Australien
 2. Chile
 3. Frankrig
 4. Tyskland
 5. Tyskland
 6. New Zealand
 7. Frankrig
 8. Tyskland
 9. Frankrig
 10. Tyskland
 11. Frankrig

Pinot Noir Rødvin

Pinot Noir er en af verdens ældste druer og en klar favorit hos vinelskere verden over. Mens Pinot Noir er en alsidig og meget anerkendt rødvinsdrue - er den også en smule vanskelig at arbejde med. Det er en kuldskær drue som dårligt tåler de kolde vinde, men som heller ikke bryder sig om den lumre varme. Det kræver derfor noget af den enkelte vinbonde for at få fremstillet en god rødvin på Pinot Noir - men når det så lykkes, så kan resultatet også være himmelråbende godt. 


Pinot Noir er primært kendt fra Bourgogne, hvor druen hænger uløseligt sammen med produktionen af finere fransk vin. Druen kan spores helt tilbage til middelalderen hvor franske munke i Bourgogne producerede vin, kun tilgængelig for kirken og adelen. Pinot Noir blev behandlet på smukkeste og mest nænsomme vis, og den følsomme drue var årsagen til at munkene udviklede den detaljerede Cru-systematisering, som i dag bruges til at klassificere vine i Bourgogne. Ironisk nok er Pinot Noir ikke en oplagt gemme-vin, den vil ofte have fuldt potentiale efter 3-4 år eller lagre i maksimalt 10. 

Pinot Noir er uløseligt forbundet med Bourgogne. Vinene kendt som ‘Rød Bourgogne” laves på 100% Pinot Noir og betragtes af mange som verdens bedste type vin. Der dyrkes selvfølgelig også Pinot Noir udenfor de dekadente rammer i Bourgogne. Eksempelvis laver man både i Californien og Washington State, ganske udmærkede versioner af den raffinerede vin. Trods det at oversøiske vine, generelt set, er mere potente og sødmefulde, end dem vi kender fra Bourgogne, så har de faktisk formået at gøre Pinot Noir-produktionen til deres egen - uden at gå på kompromis med den elegante facon og silkeagtige fornemmelse, som gør Pinot Noir så populær. Også i Østrig og Tyskland har de held med deres egne udgaver af Pinot Noir, her kalder de den Spätburgunder og har i den grad formået at udnytte druens eneste robusthed - den er ikke kuldskær! Med vin under navnet ‘Spätburgunder’ får du ofte den fuldendte Pinot-oplevelse, til en markant anden pris end hvis der står ‘Bourgogne’ på etiketten. 


Noget af det som ofte overrasker, ved det første møde med en Pinot Noir - er farven! Vinen er tynd og næsten gennemsigtig, det kan meget vel sammenlignes med et glas halvtyndt saftevand. Smagen er ofte domineret af friske hindbær og jordbær, har blide tanniner, god syre og lidt sort peber. Nogle vil tilmed hævde at Pinot Noir i sig selv ikke smager af ret meget - men at det i høj grad er produktionen som gør vinen til noget særligt. Det er heller ikke helt forkert, for en del af den prestige som er forbundet med Pinot Noir, handler om druens vanskelige sind. Druen er sårbar og får hurtigt enten for meget - eller for lidt sol. Derfor kræver det en del af bonden at vide nøjagtigt hvornår druen skal høstes og hvordan den herefter skal behandles. 


Et klassisk match til Pinot Noir er alle typer af mad med svampe. Fra sprød butterdej med stuvede svampe og fasan, til klassisk mørbrad a la creme - vil alle retter med fløde og svampe, tage sig fornemt ud i selskab med Pinot Noir-prinsessen. En anden ting som Pinot Noir kan, er at flytte på forståelsen af hvad vi traditionelt drikker rødvin til. Der er, eksempelvis, mange typer af fiskeretter som klarer sig godt med Pinot. En flot tunsteak med tilbehør vil have det ligeså lækkert med en Pinot Noir, som i selskab med det oplagte valg: fadlagret Chardonnay. Gå uden om mad med høj syre, meget citron eller tomat - det klæder ikke den spinkle vin ret godt. 

 


Det er ikke uden grund at Pinot Noir er en af verdens mest anerkendte varemærker. Når druen er bedst, så er smagen fyldig men stadig let - den er lang i munden uden at føles klæg - den er ganske enkelt svær at kategoriserer. Pinot Noir er harmonisk og hviler i sin egen sublime balance mellem frugt, krydderier, alkohol og syre. Anerkend at de gode Pinot’er fra Bourgogne ikke er billige bekendtskaber - men at de ofte er den ekstra skilling værd!