Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 3varer
 2. Krop: Medium 6varer
Syre
 1. Syre: Medium 2varer
 2. Syre: Høj 7varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 8varer
 2. Tanniner: Medium 1vare
Producent:
 1. Antoine Sunier 4varer
 2. Cave de Fleurie 5varer
Passer til:
 1. Apétirif 1vare
 2. Fed fisk 2varer
 3. Fjerkræ 7varer
 4. Mørkt kød 2varer
 5. Ost milde 1vare
 6. Svin 6varer
 7. Vegetar 1vare
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 2varer
 2. Konventionel 4varer
 3. Naturvin 1vare
 4. Økologisk 2varer
Aroma:
 1. Rød frugt 8varer
 2. Mørk frugt 2varer
 3. Blomstret 7varer
 4. Urtet 2varer
 5. Andre krydderier 4varer
 6. Fad 3varer

Beaujolais – 

9 varer

Filter (9)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Frankrig
 3. Frankrig
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. Frankrig
 7. Frankrig
 8. Frankrig
 9. Frankrig

Beaujolais

Beaujolais rimer på gamay - uanset, hvor god man er til fransk. I hvert fald er den røde gamay-drue plantet på 98 % af markerne i regionen, der strækker fra det sydligste af Bourgogne til et stykke nord for Lyon. Gamay-vinene er kendetegnet ved at være friske og saftige med god frugtsyre og uden ret meget tannin, der som udgangspunkt gør dem gode at drikke unge.   

Tidligere var Beaujolais mest kendt for de lidt kedelige og tynde Beaujolais Nouveau, som hvert år blev kørt til restauranter og forhandlere næsten inden de var færdiggærede. Men der bliver heldigvis også lavet vine af høj kvalitet som er spændende og komplekse - og heldigvis stadig til at betale. 

En ting tiltrækker unge vinbønder til Beaujolais mere end noget andet: pris. I Bordeaux og i Bourgogne koster en hektar vinmark mellem 80-150.000 euro pr. hektar. I Beaujolais var gennemsnitsprisen for en hektar i Beaujolais Villages 13.000 euro i 2015. Her er der altså mulighed for at komme i gang som selvejende vinbonde for en overkommelig pris. Samtidig er de nye vinmagere mere fokuseret på at fremelske udtrykket fra de enkelte kommuners terroir - så man får en vin med de kendetegn, der er særlige for den enkelte kommune. Langt hen ad vejen er gamay-vinene også et oplagt valg i situationer, hvor du ville have valgt en pinot noir.