Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 1vare
 2. Krop: Medium 5varer
 3. Krop: Fyldig 4varer
Tanniner
 1. Tanniner: Medium 2varer
 2. Tanniner: Høj 8varer
Producent:
 1. Cafaggio 1vare
 2. Castello Vicchiomaggio 4varer
 3. La Festeggiata 4varer
Passer til:
 1. Fjerkræ 2varer
 2. Mørkt kød 10varer
 3. Svin 2varer
Aroma:
 1. Rød frugt 10varer
 2. Mørk frugt 3varer
 3. Andre krydderier 10varer
 4. Fad 9varer

Chianti – 

10 varer

Filter (10)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien
 4. Italien
 5. Italien
 6. Italien
 7. Italien
 8. Italien
 9. Italien
 10. Italien

Chianti

Toscana er på mange måder hjertet i italiens vinland - og der er umuligt at sige vin og Toscana uden at sige Chianti. Vinen fra Chianti - og i særdeleshed Chianti Classico - er indbegrebet af italiensk vinglæde. Hele Chianti-området dækker en stor del af Toscana, fra nord for firenze til et godt stykke syd for Siena. Men det er i særdeleshed området Chianti Classico mellem de to byer, hvor vi virkelig finder de gode Chianti-vine.

Chinati Classico er en DOCG og leverer altså et vist niveau af kvalitet. Det betyder, at for at få lov at skrive Chinati Classico på flasken, er vinbonden forpligtet til at overholde særlige kvalitetskrav. Flaskerne kan kendes på et mærkat med en sort hane, som er Chinati Classicos ‘varemærke’.

Det er Toscanas store Sangiovese-drue der er grundstenen i Chianti. Det giver vine, som oser af kirsebær, tobak og læder, sammen med tørrede krydderuter og peber. Her er masser af struktur og tannin sammen med frisk syre. Har vinene fået navnet Chianti Classico Riserva på etiketten betyder det minimum 24 måneders fadlagring, og det er altså vin som har et ekstra lag af fad og krydderier, som giver mere tyngde og fylde til vinen. I Chianti Classico må vinbønderne godt tilføre en smule andre druesorter som Merlot og Cabernet Sauvignon - men tradtionen med at blande grønne druer i vinen er siden 2006 blevet forbudt.

Drik din Chianti til det traditionelle italienske køkken. En almindelige Chianti Classico går til alt fra pizza til bolognese, mens riservaen er god til kødretter som Bistecca fiorentina og vildsvineragout ala Toscana.