Filtrer efter

Super Toscaner – 

1 rækker

Filter (1)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
  1. Italien

Super Toscaner

Et udtryk de fleste har hørt og som dækker over en ægte rebel i flasken. Begrebet ‘Supertoscaner’ opstod i 1970’erne, som modreaktion på det bureaukratiske og måske lidt rigide regime der herskede i Toscana. Reglerne for fremstilling af vin i Toscana var så strikse at flere vinmagerer mente det hæmmede udviklingen og potentialet for deres vin. De begyndte således at lave blends hvor områdets herskende drue Sangiovese fik følgeskab af klassiske franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Cabernet Franc. Smagen af de nye Supertoscanerer vandt hurtigt indpas fordi de franske druer kunne tilføre den syrlige Sangiovese både potens, sødme og struktur.

Over tid har begrebet Supertoscaner udviklet sig til at dække over alle vine fra Toscana, som ikke er Sangiovese-drevet. I dag klassificeres de fleste supertoscanere som IGT-vine der er en kvalitetsbetegnelse for toscansk vin som ikke lever op til kravene for de traditionelle DOC- eller DOCG- vine.

Det er svært at sige noget generelt om hvordan en supertoscaner smager - for disse vine er meget forskellige alt efter hvilke druer der er anvendt og hvordan de er behandlet. Fælles for dem er dog at de ofte vil afspejle det solrige og saftige Toscana hvorfra de kommer. Nyd derfor gerne din Supertoscaner til mad som spises i området; det kan være alt fra fyldige kødretter til pizza, pasta og grillede grøntsager.