Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 1vare
 2. Krop: Medium 17varer
 3. Krop: Fyldig 6varer
Syre
 1. Syre: Medium 1vare
 2. Syre: Høj 23varer
Tanniner
 1. Tanniner: Medium 8varer
 2. Tanniner: Høj 16varer
Producent:
 1. Brunello Terre Nere - Campigli Vallone 1vare
 2. Cafaggio 4varer
 3. Caiarossa 1vare
 4. Castello Vicchiomaggio 9varer
 5. Il Palazzone 1vare
 6. La Festeggiata 6varer
Passer til:
 1. Fjerkræ 5varer
 2. Mørkt kød 24varer
 3. Ost kraftig 1vare
 4. Svin 7varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 1vare
 2. Konventionel 22varer
Aroma:
 1. Rød frugt 24varer
 2. Mørk frugt 7varer
 3. Blomstret 1vare
 4. Andre krydderier 23varer
 5. Fad 18varer
Page

Sangiovese rødvin – 

24 Varer

Filter (24)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien
 4. Italien
 5. Italien
 6. Italien
 7. Italien
 8. Italien
 9. Italien
 10. Italien
 11. Italien
 12. Italien

Sangiovese rødvin

Rødvin på Sangiovese

Med et navn som betyder ‘Jupiters blod’, slår Sangiovese sig fast som en markant og yderst heroisk drue, på de italienske vinmarker. - Den italienske nationaldrue er garanti for rødvin med rank ryg og god struktur. Primært i Toscana værner de om deres Sangiovese fordi man her kan smage områdets særegenhed i hver en flaske. Det er vejret, jordbunden og selve smagen af Toscana der bliver tappet ned i disse flasker. Druen benyttes i alle områdets kendte vine som Chianti og Brunello - og er fast inventar hvis man skal producerer de berømte ‘Supertoscanere’. Den legendariske Brunello har et kultagtigt følge, og her viser Sangiovese sig fra sin kraftige og fyldige side, hvor lang tids fadlagring giver store vine, som i de bedste årgang har årtiers levetid i kælderen. Man kan dårligt sige “Sangiovese” uden også at sige “Chianti Classico” - den traditionsrige rødvin fra den centrale del af Toscana mellem Firenze og Siena, er mangfoldig og viser druens mange facetter. 

 

Sangiovese er kendt som en sofistikeret og lettere afmålt type, som foragter alt det søde, bløde og umiddelbare ved vin. Det lyder måske ikke som typen man har lyst til at indgå i en nær relation med, men som med så meget andet, så handler det om at lære den ordentligt at kende. For når man har fundet Sangioveses sande ansigt og lært om dens fortræffeligheder, så er den uhyre svær at glemme. Det er en autentisk italiener med stolthed og ja, en lille smule krukkeri! Men med rette - for Sangiovese er pragtfuld original med sin høje syre, dominante smag af violer og toner af kirsebær. 

 

Trods det at kompleksitet og et stramt udtryk dominerer Sangiovese som vin - så passer den overraskende godt til simpliciteten i det italienske køkken. I særdeleshed kan man her tale om en vin, der er mere end oplagt at kombinere med det lokale køkken, hvorfra den har sin oprindelse. Det aromatiske og rustikke som præger det toscanske landkøkken, tager sig flot ud i samspil med Sangiovesens syre og høje frugtighed. De enkelte retter som dominerer køkkenet i Toscana er Spaghetti Bolognese, prosciutto, grillede grøntsager og saltede oste - alle retter som vil folde sig ud i selskab med en Sangiovese, hvor de grønne urter ligger som en undertone og giver en diskret krydret fornemmelse i munden. De enkele retter med solmodne tomater, nydt på solrige dage og lyse nætter - det er det perfekte match til en god flaske Sangiovese. 

Lad dig således ikke skræmme væk af Sangiovesens lidt specielle facon, når først du lærer den at kende, så er der ingen vej tilbage - det kan meget vel udvikle sig til ægte kærlighed. Hvis du allerede kender til- og holder af - Pinot Noir, så er dine smagsløg tæt på den totale symbiose.