Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Finca Can Petit 1vare
 2. Oliveda 2varer
 3. William Long Wine 2varer
Område:
 1. Catalonien 1vare
 2. Penedès 3varer
Passer til:
 1. Apétirif 6varer
 2. Dessert 1vare
 3. Lys fisk 6varer
 4. Skaldyr 6varer
Aroma:
 1. Citrusfrugt 3varer
 2. Grøn frugt 5varer
 3. Stenfrugt 3varer
 4. Tropisk frugt 1vare
 5. Blomstret 3varer
 6. Fad 1vare

Cava – 

6 varer

Filter (6)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Spanien
 2. Spanien
 3. Spanien
 4. Spanien
 5. Spanien
 6. Spanien

Cava

Cava er, ganske enkelt, Champagne på spansk. Vinen fremstilles efter samme forskrifter og metode som de gør det i Champagne, men hvor den franske udgave ligger 15 måneder på flaske med bundfald - drikkes Cava allerede efter 9 måneder. Denne forskel giver en forholdsvis lille ændring i det endelig produkt - og taler i den grad for Cava som den type af ‘bobler’ hvor du får klart mest kvalitet for dine penge.

Næsten overalt i Spanien produceres der Cava, men langt de meste - og bedste, kommer fra Penedés i Catalonien, nær Barcelona. De mest almindelige druer at finde i Cava, er lokale spanske druer - som primært benyttes til formålet at lave Cava. De tre mest anvendte druer er: Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Den roséfarvede Cava er ikke ret almindelig, men meget eftertragtet, idet de røde druer tilfører vinen noget fyldighed, som klæder Cava’en imponerende godt.

De spanske bobler fås både i en tør ‘Brut’ - og en sød ‘Demi-sec’ udgave, fælles for dem begge er, at du får usædvanligt meget for pengene når du drikker Cava. Der er tre klassificeringer som Cava kategoriseres efter: ‘Standard’ Cava som har laget i ni måneder, ‘Reserva’ som ligger i minimum 15 måneder og ‘Grand Reserva’ som har mindst 30 måneder på bagen før den frigives.

Cava er det oplagte valg til en let tapas eller som velkomstdrink. Når der skal laves cocktails er Cava også et godt valg fordi smagen er markant uden at være dominerende. Brug en god Demi-Sec Cava til din Mimosa og en mere tør udgave til din Aperol Spritz.
Generelt er Cava glad for saltede og lidt fede snacks og kan derfor gå til alt fra hård ost til friteret kylling. Drik den godt afkølet og server den gerne til saltede mandler, foccacia brød eller spansk skinke - så lover vi at din aften er skudt godt igang!