Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Land:
Producent:
 1. Achel 1vare
 2. Alefarm 10varer
 3. Alhambra 2varer
 4. Amager Bryghus 30varer
 5. Bad Seed 3varer
 6. Bang & Harbo 1vare
 7. Beerhere 3varer
 8. Borg Brugghús 6varer
 9. Brasserie d'Achouffe 4varer
 10. Brekeriet 1vare
 11. Brewdog 31varer
 12. Chimay 7varer
 13. Crabbies 2varer
 14. Det lille Bryggeri 9varer
 15. Dry & Bitter 10varer
 16. Duvel 2varer
 17. Ebeltoft Gårdbryggeri 8varer
 18. Evil Twin Brewing 5varer
 19. Fanø Bryghus 12varer
 20. Flying Couch 4varer
 21. Founders 10varer
 22. Foxes Rock 1vare
 23. Frau Gruber 3varer
 24. Hornbeer Mikrobryggeri 7varer
 25. Hvide Sande Bryghus 1vare
 26. Kissmeyer 5varer
 27. Kona Brewing 7varer
 28. La Trappa - De Koningshoeven 5varer
 29. Lagunitas 2varer
 30. Lervig Aktiebryggeri 14varer
 31. Lindemans 10varer
 32. Løkken Bryghus 3varer
 33. Mikkeller 17varer
 34. Nøgne Ø 6varer
 35. Omnipollo 5varer
 36. Oud Beersel 6varer
 37. People Like Us 7varer
 38. Pohjala 5varer
 39. Poppels 12varer
 40. Rogue 9varer
 41. Sam Smith 8varer
 42. Schneider Weisse 5varer
 43. Sierra Nevada 7varer
 44. Skagen Bryghus 9varer
 45. Small Beer 1vare
 46. Stone 5varer
 47. Svaneke Bryghus 21varer
 48. To Øl 17varer
 49. Viborg Bryghus 17varer
 50. Westmalle 2varer
 51. YellowBelly 1vare
Type:
 1. Ale 31varer
 2. Alkoholfri Øl 20varer
 3. Barley Wine Øl 2varer
 4. Bock 5varer
 5. Brown Ale 8varer
 6. Hvede Øl 14varer
 7. India Pale Ale 8varer
 8. Indian Pale Ale 87varer
 9. Ingefærøl 3varer
 10. Juleøl 14varer
 11. Lager 2varer
 12. Lager Øl 13varer
 13. Pale Ale 26varer
 14. Pilsener/Pilsner/Pils 2varer
 15. Pilsner 21varer
 16. Porter 1vare
 17. Saison 1vare
 18. Sour Beer 33varer
 19. Stout 46varer
 20. Trappist Øl 16varer
 21. Triple 1vare
 22. Økologiske Øl 4varer
 23. Øl 131varer
 24. Øl Pakker 1vare
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 1vare
 2. Traditionel 324varer
 3. Økologisk 50varer
Page

Øl – 

492 Varer

Filter (492)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Øl

Hvordan brygger man øl? Øl er i bund og grund lavet af korn, humle, vand og gær. Kornet maltes, så kulhydraterne omdannes til sukker, der bliver til alkohol, når der bliver tilsat gær. Humle giver øllen bitterhed og beskytte mod bakterier. Øl kan overordnet inddeles i to typer: undergæret og overgæret. Undergæret øl gennemgår gæring ved lave temperaturer, 10-16°. Når alt sukkeret er blevet til alkohol, bundfælder gæren, og den kan opsamles og bruges igen.  Undergærede øl har en ren smag, mellem til høj bitterhed og en lys farve. De klassiske undergærede øltyper er pilsner, guldøl og lagerøl. Overgærede øl gærer ved en højere temperatur, typisk 18-25°. Her vil gæren så stige til overfladen og danne et gærlag, som ikke kan genbruges. Her bliver alt sukkeret ikke til alkohol, derfor er overgærede øl tit mere fyldige og frugtige. Det er øltyper som ale, stout og hvedeøl. 
Hvad er øl lavet af? Øl er lavet af korn, humle, vand og gær.
Hvor mange kalorier er der i en øl? Antallet af kalorier i en øl afhænger af mange ting såsom øltype, alkoholprocent, størrelsen på øl, osv. Hvis vi tager en klassisk dansk pilsnerøl i flaske er der ca. 125 kalorier i en øl. Men tager man den i en alkoholfri version er der ca. halvt så mange kalorier. Så det gode råd er, at kigge på øllen, der står det på etiketten.

Der findes masser af forskellige øltyper, og øllens verden spænder udsædvanligt bredt.  Vi har lavet en kort guide til de forskellige typer, så du nemt kan finde din favorit.

Øl er i bund og grund lavet af korn, humle, vand og gær. Kornet maltes, så kulhydraterne omdannes til sukker, der bliver til alkohol, når der bliver tilsat gær. Humle giver øllen bitterhed og beskytte mod bakterier. Øl kan overordnet inddeles i to typer: undergæret og overgæret. Undergæret øl gennemgår gæring ved lave temperaturer, 10-16°. Når alt sukkeret er blevet til alkohol, bundfælder gæren, og den kan opsamles og bruges igen. 
Undergærede øl har en ren smag, mellem til høj bitterhed og en lys farve. De klassiske undergærede øltyper er pilsner, guldøl og lagerøl. Overgærede øl gærer ved en højere temperatur, typisk 18-25°. Her vil gæren så stige til overfladen og danne et gærlag, som ikke kan genbruges. Her bliver alt sukkeret ikke til alkohol, derfor er overgærede øl tit mere fyldige og frugtige. Det er øltyper som ale, stout og hvedeøl. 

Pilsner: Den mest populære øl. Pilsneren forrest i ølverdenen og nok verdens mest udbredte øl-type. Den pilsnerøl er let at drikke, har en begrænset smag af både malt og humle, og med en fin krop og let sødme går den godt til masser af mad, f. eks smørrebrød, udvalg af oste eller kryderede asiatiske retter.  

Classic: En undergæret øl, med en lys kobberfarve, Rundere, lidt sødere og let drikkelig uden den samme humlebitterhed som lyse lagerøl, fx pilsner. Smagen er præget af ristet malt og karamel. Perfekt som tørstslukker!

Lyse belgiske ales: frugtfuld, overgæret øltype, som har en høj alkoholprocent med meget kulsyre og skum. Øllene smager ofte parfumerede, og dufter af eksotiske frugter, citron, appelsin, banan, æble og pære. Øllen har en tydelig sødme, som gemmer på en forholdsvis høj  alkoholprocent. Eksempler på lys ale er Bière Blonde.  

Mørk belgisk ale: perfekt til en velstegt bøf!  Oftest høj alkohol, kraftig smag og kompleksitet blandet med sødme og en let bitterhed. Her er duft af svesker, chokolade, kaffe, rosiner, portvin og nelliker. 

Pale Ale: En fællesbetegnelse for alle typer lyse og gyldne ales, som laves i engelsk stil, hvor der er mere fokus på humlens bitterhed end fx belgiske ales. 

IPA (India Pale Ale): IPA'en har sit navn fra kolonitiden, hvor det øl, der skulle sejle til de engelske besiddelser i Indien, blev tilsat ekstra humle og brygget med et højere alkoholindhold for at kunne klare den lange sejltur. Her kan man skelne mellem amerikansk eller engelsk IPA. I England er IPA’er ofte fokuseret på at udvinde aromaer fra humlen. Det betyder at bitterheden kommer i anden række. Amerikanske IPA’er fokuserer mere direkte på bitterheden. Aromaer, som stammer fra humlen, er typisk grapefrugt, harpiks, fyrrenåle, eksotiske frugter, blomster og citrus. En IPA med endnu mere af det hele kaldes double india pale ale (DIPA). 

Hvedeøl: Sommerøllen par exellence. Sommeren er hvedeøllens højsæson! Hvedeøllen hedder Wit Bier i Belgien og Weissbier i Tyskland (i særdeleshed Bayern) og er helt perfekt til let sommermad. Øllen har fin syre og en slank krop. Her er der rig smag af koriander, appelsinskal, nelliker, vanilje, lime og blomster med beskeden bitterhed. 

Porter og stout: Mørke, kraftige øltyper, der dækker over flere grader af intensitet. Fra den lette version med let ristet malt og aromaer af chokolade, karamel og uden synderlig bitterhed til den kraftige type med aromaer af kaffe og chokolade, og hints af svesker, nødder og portvin med høj bitterhed. En øltype, der tit har en cremet mundfylde.