Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Achel 1vare
 2. Alefarm 19varer
 3. Amager Bryghus 19varer
 4. Bang & Harbo 4varer
 5. Borg Brugghús 2varer
 6. Brasserie d'Achouffe 2varer
 7. Brewdog 8varer
 8. Chimay 7varer
 9. Crabbies 2varer
 10. Det lille Bryggeri 20varer
 11. Dry & Bitter 19varer
 12. Duckhorn Vineyards 1vare
 13. Duvel 2varer
 14. Ebeltoft Gårdbryggeri 14varer
 15. Evil Twin Brewing 9varer
 16. Fanø Bryghus 7varer
 17. Firestone Walker 1vare
 18. Flying Couch 3varer
 19. Föroya Bjór 1vare
 20. Founders 7varer
 21. Frau Gruber 2varer
 22. Hornbeer Mikrobryggeri 3varer
 23. La Trappa - De Koningshoeven 2varer
 24. Lervig Aktiebryggeri 4varer
 25. Lindemans 10varer
 26. Mikkeller 7varer
 27. Nøgne Ø 3varer
 28. Omnipollo 1vare
 29. Oud Beersel 6varer
 30. People Like Us 2varer
 31. Pohjala 2varer
 32. Poppels 7varer
 33. Rogue 3varer
 34. Sam Smith 11varer
 35. Schneider Weisse 1vare
 36. Sierra Nevada 4varer
 37. Skagen Bryghus 2varer
 38. Stone 2varer
 39. Svaneke Bryghus 7varer
 40. To Øl 9varer
 41. Viborg Bryghus 13varer
 42. Westmalle 2varer
Type:
 1. Ale 19varer
 2. Alkoholfri Øl 6varer
 3. Barley Wine 1vare
 4. Barley Wine Øl 3varer
 5. Berliner Weisse 3varer
 6. Brown Ale 9varer
 7. Cider 1vare
 8. Gose 1vare
 9. Hvede Øl 4varer
 10. India Pale Ale 12varer
 11. Indian Pale Ale 38varer
 12. Ingefærøl 2varer
 13. IPA 13varer
 14. Juleøl 5varer
 15. Lager 2varer
 16. Lager Øl 2varer
 17. None 1vare
 18. Pale Ale 11varer
 19. Pilsener/Pilsner/Pils 6varer
 20. Pilsner 8varer
 21. Porter 4varer
 22. Saison 4varer
 23. Sour Ale 3varer
 24. Sour Beer 28varer
 25. Stout 40varer
 26. Trappist Øl 13varer
 27. Økologiske Øl 4varer
 28. Øl 98varer
Dyrkning:
 1. Konventionel 252varer
 2. Økologisk 24varer
Page

Øl – 

339 Varer

Filter (339)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Danmark
 2. Danmark
 3. Belgien
 4. Belgien
 5. Skotland
 6. Danmark
 7. Belgien
 8. Storbritannien
 9. Danmark

Øl

Hvordan brygger man øl? Øl er i bund og grund lavet af korn, humle, vand og gær. Kornet maltes, så kulhydraterne omdannes til sukker, der bliver til alkohol, når der bliver tilsat gær. Humle giver øllen bitterhed og beskytte mod bakterier. Øl kan overordnet inddeles i to typer: undergæret og overgæret. Undergæret øl gennemgår gæring ved lave temperaturer, 10-16°. Når alt sukkeret er blevet til alkohol, bundfælder gæren, og den kan opsamles og bruges igen.  Undergærede øl har en ren smag, mellem til høj bitterhed og en lys farve. De klassiske undergærede øltyper er pilsner, guldøl og lagerøl. Overgærede øl gærer ved en højere temperatur, typisk 18-25°. Her vil gæren så stige til overfladen og danne et gærlag, som ikke kan genbruges. Her bliver alt sukkeret ikke til alkohol, derfor er overgærede øl tit mere fyldige og frugtige. Det er øltyper som ale, stout og hvedeøl. 
Hvad er øl lavet af? Øl er lavet af korn, humle, vand og gær.
Hvor mange kalorier er der i en øl? Antallet af kalorier i en øl afhænger af mange ting såsom øltype, alkoholprocent, størrelsen på øl, osv. Hvis vi tager en klassisk dansk pilsnerøl i flaske er der ca. 125 kalorier i en øl. Men tager man den i en alkoholfri version er der ca. halvt så mange kalorier. Så det gode råd er, at kigge på øllen, der står det på etiketten.

Der findes masser af forskellige øltyper, og øllens verden spænder udsædvanligt bredt.  Vi har lavet en kort guide til de forskellige typer, så du nemt kan finde din favorit.

Øl er i bund og grund lavet af korn, humle, vand og gær. Kornet maltes, så kulhydraterne omdannes til sukker, der bliver til alkohol, når der bliver tilsat gær. Humle giver øllen bitterhed og beskytte mod bakterier. Øl kan overordnet inddeles i to typer: undergæret og overgæret. Undergæret øl gennemgår gæring ved lave temperaturer, 10-16°. Når alt sukkeret er blevet til alkohol, bundfælder gæren, og den kan opsamles og bruges igen. 
Undergærede øl har en ren smag, mellem til høj bitterhed og en lys farve. De klassiske undergærede øltyper er pilsner, guldøl og lagerøl. Overgærede øl gærer ved en højere temperatur, typisk 18-25°. Her vil gæren så stige til overfladen og danne et gærlag, som ikke kan genbruges. Her bliver alt sukkeret ikke til alkohol, derfor er overgærede øl tit mere fyldige og frugtige. Det er øltyper som ale, stout og hvedeøl. 

Pilsner: Den mest populære øl. Pilsneren forrest i ølverdenen og nok verdens mest udbredte øl-type. Den pilsnerøl er let at drikke, har en begrænset smag af både malt og humle, og med en fin krop og let sødme går den godt til masser af mad, f. eks smørrebrød, udvalg af oste eller kryderede asiatiske retter.  

Classic: En undergæret øl, med en lys kobberfarve, Rundere, lidt sødere og let drikkelig uden den samme humlebitterhed som lyse lagerøl, fx pilsner. Smagen er præget af ristet malt og karamel. Perfekt som tørstslukker!

Lyse belgiske ales: frugtfuld, overgæret øltype, som har en høj alkoholprocent med meget kulsyre og skum. Øllene smager ofte parfumerede, og dufter af eksotiske frugter, citron, appelsin, banan, æble og pære. Øllen har en tydelig sødme, som gemmer på en forholdsvis høj  alkoholprocent. Eksempler på lys ale er Bière Blonde.  

Mørk belgisk ale: perfekt til en velstegt bøf!  Oftest høj alkohol, kraftig smag og kompleksitet blandet med sødme og en let bitterhed. Her er duft af svesker, chokolade, kaffe, rosiner, portvin og nelliker. 

Pale Ale: En fællesbetegnelse for alle typer lyse og gyldne ales, som laves i engelsk stil, hvor der er mere fokus på humlens bitterhed end fx belgiske ales. 

IPA (India Pale Ale): IPA'en har sit navn fra kolonitiden, hvor det øl, der skulle sejle til de engelske besiddelser i Indien, blev tilsat ekstra humle og brygget med et højere alkoholindhold for at kunne klare den lange sejltur. Her kan man skelne mellem amerikansk eller engelsk IPA. I England er IPA’er ofte fokuseret på at udvinde aromaer fra humlen. Det betyder at bitterheden kommer i anden række. Amerikanske IPA’er fokuserer mere direkte på bitterheden. Aromaer, som stammer fra humlen, er typisk grapefrugt, harpiks, fyrrenåle, eksotiske frugter, blomster og citrus. En IPA med endnu mere af det hele kaldes double india pale ale (DIPA). 

Hvedeøl: Sommerøllen par exellence. Sommeren er hvedeøllens højsæson! Hvedeøllen hedder Wit Bier i Belgien og Weissbier i Tyskland (i særdeleshed Bayern) og er helt perfekt til let sommermad. Øllen har fin syre og en slank krop. Her er der rig smag af koriander, appelsinskal, nelliker, vanilje, lime og blomster med beskeden bitterhed. 

Porter og stout: Mørke, kraftige øltyper, der dækker over flere grader af intensitet. Fra den lette version med let ristet malt og aromaer af chokolade, karamel og uden synderlig bitterhed til den kraftige type med aromaer af kaffe og chokolade, og hints af svesker, nødder og portvin med høj bitterhed. En øltype, der tit har en cremet mundfylde.