Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Medium 2varer
 2. Krop: Fyldig 11varer
Syre
 1. Syre: Lav 3varer
 2. Syre: Medium 9varer
 3. Syre: Høj 1vare
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 1vare
 2. Tanniner: Medium 3varer
 3. Tanniner: Høj 9varer
Producent:
 1. Beauty in Chaos 1vare
 2. Cafaggio 1vare
 3. Duckhorn Vineyards 7varer
 4. Mitolo Wines 1vare
 5. Motto 1vare
 6. Tolten 1vare
Område:
 1. Californien 8varer
 2. Central Valley 1vare
 3. South Australia 1vare
 4. Toscana 1vare
 5. Washington State 2varer
Passer til:
 1. Fjerkræ 2varer
 2. Mørkt kød 13varer
 3. Ost kraftig 2varer
 4. Svin 5varer
Aroma:
 1. Rød frugt 5varer
 2. Mørk frugt 13varer
 3. Andre krydderier 11varer
 4. Fad 11varer
Page

Cabernet Sauvignon rødvin – 

13 Varer

Filter (13)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Chile
 2. USA
 3. USA
 4. USA
 5. USA
 6. USA
 7. USA
 8. Australien
 9. Italien
 10. USA
 11. USA
 12. USA

Cabernet Sauvignon rødvin

RØDVIN PÅ CABERNET SAUVIGNON


Verdens- måske - mest kendte rødvinsdrue er Cabernet Sauvignon. Oprindeligt stammer druen fra Bordeaux i Frankrig, hvor den er resultatet af en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. De klassiske vinområder som Pauillac, Saint Julien og Margaux, er måske nok arnestedet for Cabernet Sauvignon, men der bliver i dag lavet fantastisk vin på den store Bordeaux-drue over det meste af verden. Druen vokser på talrige vinmarker i både Frankrig, Californien, Chile & Australien - hvor den trives i et varmt og solrigt klima.

Der er flere grunde til at Cabernet Sauvignon er blevet så stor en drue-darling; Blandt andet har den et relativt tykt skind og lave, robuste vinstokke - som gør den let at plukke og derfor nem at arbejde med for vinbonden. Det tykke skind på druerne er medvirkende til at give vinen en mørk farve og et højt niveau af tannin. Mange winemakers elsker også druen for dens evne til at indgå i forskellige blends med både Syrah, Merlot og Grenache. Populariteten kommer helt sikkert også fra den imponerende saftighed, som Cabernet Sauvignon kan tilføre en rødvin. Vin på Cab. Sauvignon er mørk og kraftfuld i glasset - og giver mærkbare tanniner i munden. Både duft og smag er præget af solbær, brombær, cedertræ, tobak, kakao, grøn peber og noget animalsk som læder. Cabernet Sauvignon er velegnet til fadlagring og kan derfor give mørke, potente vine. Rødvin på Cabernet Sauvignon er let at genkende, både på den mørke farve, men også på den intense duft af solbær som druen er kendt for. I oversøiske udgaver tilføres smagen ofte en snert af sort kirskebær, som gør den mere sød - hvor vinene fra Bordeaux ofte smager af mørk chokolade, svesker og anis.

Uanset om du drikker californisk Cabernet Sauvignon med masser af intens duft af solbær og krydderier eller elegant, klassisk rødvin fra højre flodbred i Bordeaux, så er du sikker på at få vin, som gør det godt til det klassiske køkken. Oksekød og ægte saucer er oplagt mad til Cabernet Sauvignon, som med en høj alkoholprocent og de tydelige tanniner, har det godt i selskab med mørkt kød som lam og okse. Når du skal koge en god fond til rødvinssauce er Cabernet Sauvignon også det helt rigtige valg - drik evt. resten mens du står i køkkenet og fylder fadene med confiterede kartofler og salat med blåskimmelost og frisk figen.