Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 1vare
 2. Krop: Medium 2varer
 3. Krop: Fyldig 1vare
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 1vare
Producent:
 1. Barramundi 1vare
 2. Charles Baur 1vare
 3. Gerd Stepp Wine 1vare
 4. Montedidio 1vare
Type:
 1. Dessertvin 1vare
 2. Hvidvin 3varer
Område:
 1. Alsace 1vare
 2. Pfalz 1vare
 3. Puglia 1vare
 4. South Eastern Australia 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 3varer
 2. Dessert 1vare
 3. Lys fisk 3varer
 4. Ost kraftig 1vare
 5. Ost milde 1vare
 6. Skaldyr 3varer
 7. Vegetar 1vare
Dyrkning:
 1. Konventionel 3varer
 2. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 2varer
 2. Grøn frugt 3varer
 3. Stenfrugt 3varer
 4. Tropisk frugt 4varer
 5. Blomstret 1vare

Pinot grigio hvidvin – 

4 varer

Filter (4)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Australien
 2. Italien
 3. Tyskland
 4. Frankrig

Pinot grigio hvidvin

HVIDVIN PÅ PINOT GRIS

Fra de fashionable vinmarker i Bourgogne, kommer hvidvinsdruen med det alsidige udtryk. Den blev skabt som en naturlig mutation af Pinot Noir - og besidder derfor også mange af de samme egenskaber. Druen findes i flere varianter; Pinot Gris - på originalsproget, fransk. Italienerne (-og amerikanerne) kalder den Pinot Grigio og i Tyskland dyrkes druen under navnet Grauburgunder. Men smagen og det samlede udtryk - er også uhyre alsidigt, alt efter hvor druen dyrkes og hvordan den behandles.

Navnene “Gris” og “Grigio” betyder grå - og referer til det farvepigment som findes i drueskallerne. Hos denne druetype er farven på drueskallerne let grålig, mens den færdige vin fremstår gylden - i nogle tilfælde næsten rosa i glasset.

Alsac er området hvor Pinot Gris har opnået det største fodfæste, her har den elegante og syre-friske hvidvin opnået ikonisk status. Smagen af Pinot Gris fra Alsac er præget af moden pære og fersken. Den kan både være slank og præcis i sit udtryk - men også fremstå sød og fyldig.
I det nordlige Italien dyrker de Pinot Grigio, som giver en mere enkel og saft præget vin. Dets længere sydpå man bevæger sig i støvlelandet - dets søderer og mere fyldig bliver Pinot Grigio. Farven varierer også, man kan groft sagt sige at jo sydligere druen har groet - jo mere rav er der i farven. Generelt er alle de italienske Pinot Grigio’er præget af moden frugt og er i den grad det man vil kalde ‘solskinsvin’.
Oversøiske udgaver af Pinot Grigio er blevet meget populære de senere år, hvor specielt Amerikanerne, sammen med Australien og New Zealand, har opdaget druens friske lethed og frugtige vinøsitet.

Vin på Pinot Gris er - uanset oprindelsesland - lig med lækker, let og imødekommende hvidvin. Duften af Pinot Gris er fuld af blomster, nødder og honning, sammen med eksotiske frugter som melon og mango. Det er vin de fleste kan lide og som derfor passer godt til selskab og fest. Pinot Gris er hvidvin med lav syre og en intens smag af aromatiske frugter

Hvidvin på Pinot Gris bør drikkes til salat med varmrøget laks, røget mørbrad og - i den søde udgave til klassisk asiatisk mad.