Aia Vecchia, Lagone 2022

Smagsprofil

Krop Fyldig
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Søde krydderier

aroma-image

Fad

Aia Vecchia, Lagone 2022
Prisgaranti

Pris pr. flaske

179,00 kr.
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
1251 stk. på lager
Bliv medlem og spar 46.11% Opgrader

Hvorfor vi elsker den

Den ukronede rødvins-konge over dem alle, må være ikoniske Lagone. Det er varm og dyb rødvin med delikat smag af træ, vanilje og vilde bær - et oplagt valg til en god bøf eller til nationalretten; stegt flæsk, nye kartofler, persillesauce og hjemmesyltede rødbeder.

Land:Italien
Dyrkning:Konventionel
Flaskestørrelse:750 ml
Drue:Cabernet Sauvignon 30%, Cabernet Franc 10%, Merlot 60%
Område:Toscana
Proptype:Kork
Gemmepotentiale - år fra høst:2 - 6
Serveringstemperatur:17 - 19°C
Anbefalet glas:Stor
Alkohol:14.5%

Fakta

Smagsprofil

Krop Fyldig
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Søde krydderier

aroma-image

Fad

Passer til

Mørkt kød
Svin

Om produktet

Lagone er huset Aia Vecchias Rosso di Toscana. Lavet på Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 30% og Cabernet Franc 10%, og lagret på barriques i mindst 12 måneder. Lagone forener på eksemplarisk vis sit italienske "terroir" med "finesse" af en stor fransk rødvin.

Hermed får du det bedste af begge lande, når flasken indeholder den italienske vildskab og dybde i smagen, sammen med en elegant og blød - fransk fornemmelse i munden. På den måde bliver Lagone vinen alle kan lide - og som mange vender tilbage til.

Smagen af Lagone er smagen af modne, saftige kirsebær og hints af søde krydderier. Hvis du vil have det optimale ud af vinen, kan den med fordel hældes på karaffel 10 min før servering.

Server den ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas og gerne til kødretter af enhver art - eller kraftige pastaretter som fx Cabonara: Simpel, fyldig og smagfuld - naturligvis uden fløde. Her i klubben bruger vi altid James Prices opskrift, så er vi sikre på ikke at komme på afveje i de små italienske landsbyer.