Filtrer efter
Aktive filtre
 1. Passer til:
  Vegetar
Shopping muligheder
Pris:
kr
Producent:
 1. Domaine A. F. Gros 1vare
 2. Domaine Rolly Gassmann 2varer
 3. François Parent 1vare
Område:
 1. Alsace 2varer
 2. Bourgogne 8varer
 3. Languedoc-Roussillon 1vare
Passer til:
 1. Aperitif 19varer
 2. Dessert 5varer
 3. Fed fisk 46varer
 4. Fjerkræ 38varer
 5. Lys fisk 30varer
 6. Mørkt kød 1vare
 7. Ost kraftig 11varer
 8. Ost milde 19varer
 9. Skaldyr 33varer
 10. Svin 11varer
 11. Vegetar 11varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 1vare
 2. Bæredygtig 6varer
 3. Traditionel 2varer
 4. Økologisk 2varer
Aroma:
 1. Grøn frugt 9varer
 2. Citrus frugt 10varer
 3. Sten frugt 5varer
 4. Tropisk frugt 1vare
 5. Blomstret 1vare
 6. Urtet 4varer
 7. Andre krydderier 3varer
 8. Fad 6varer

Hvidvin fra Frankrig – 

11 varer

Filter (11)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Hvidvin fra Frankrig

Frankrig har, historisk set, altid været med til at sætte standarden for vinproduktion- og kvalitet. Dette skyldes i høj grad, landets gunstige klima hvor det hverken er for koldt, for varmt, for vådt eller for tørt - hvilket giver de ideelle forhold, som gør det muligt at producere noget af verdens bedste hvidvin.

I den store vinregion Bourgogne, ligger en lille landsby med navnet Chardonnay - landsbyen som har lagt navn til en af de mest kendte og elskede hvidvine verden over. Men selvom chardonnay i dag dyrkes i hele verden, så har den hjemme på de franske marker hvor den vokser sig frugtigt og let syrlig for derefter at blive cremet og afrundet fra fadlagring. De franske hvidvine er ofte delikate og raffinerede, trods navnet Sauvignon Blanc, som oprindeligt stammer fra det franske ord ‘sauvage’, der betyder vild - tager druerne fra Loiredalen sig smukt og betagende ud i glasset. - også klassiske druer som pinot gris og riesling danner grundlaget for frankrigs imponerende hvidvins-repertoire.

Langs de franske kyster fanges de mange fisk-og skaldyr som passer så eminent til de lyse flasker. Intet er mere fransk end en veltillavet bouillabaisse med sprød baguette og lige så sprød Chablis - det skulle da lige være en klassisk omgang moule frites med muslinger så cremede som chardonnay og pommes frites så sprøde som en pinot gris.

Den franske hvidvin er elegant, liflig og dekadent i alle dens facetter. Det er stor velsmag og fine nuancer i alle glas. Så sørg for altid at have en flaske - eller to - på køl til frokostbordet, terrassen eller bare fordi.