Hvidvin fra Rheinhessen – 

1 rækker

Filter (1)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
  1. Tyskland

Hvidvin fra Rheinhessen

Området Rheinhessen er Tysklands største vinregion med omkring 26.500 hektarer vinmarker - og dækker hele Rhinens vestbred. Rheinhessen er kendt som “De 100 bakkers land” - hvilket dårligt nok kan beskrive det kuperede terræn som strækker sig fra Rhinen i nord og øst, til Nahe-floden mod vest og Haardt- bjergene i syd. Herfra stammer den kendte (og noget forhadte) kultvin Liebfraumilch, hvilket ikke må tages som et udtryk for den generelle kvalitet af hvidvin fra Rheinhessen. Her produceres alt fra knastør kvalitets Riesling, til dessertvine i verdensklasse og bevares - mindre vellavede flasker finder da også vej, men de er heldigvis lette at undgå.

Klimaet i Rheinhessen er primært mildt og kontinentalt, men påvirkes naturligvis af regionens store floder og bjerge. Druerne bærer præg af at voksne i et lunt klima, især nær floderne er forholdene meget milde. Trods den nordlige beliggenhed falder der sjældent sne og det kuperede terræn sikrer at nedbørsmængden ikke ødelægger høsten i utide. Denne type klima, bevirker at hvidvine fra Rheinhessen ofte er modne, kraftige og meget tørre. Rheinhessens hvidvin er også præget af en god mineralitet - som følge af et kalkholdigt jordbundsforhold. Noget ret unikt er at hvidvin fra Rheinhessen ofte har et godt lagringspotentiale, udover hvad man normalt oplever hos hvidvine af samme type - produceret andre steder i verden.

Der produceres meget spændende hvidvin af høj kvalitet i Rheinhessen og - ikke overraskende - er Riesling den dominerende drue. Før i tiden var druen Müller-Thurgau meget brugt, men med tiden har efterspørgslen - og kvaliteten - ikke helt kunnet følge med Silvaner og Riesling, som i dag er de primære druer til hvidvin dyrket i Rheinhessen. Man kan også støde på både Grauburgunder og - som de fleste andre steder; Chardonnay.

Hvidvin fra Rheinhessen er, som hovedregel ofte gode til lys fisk, skaldyr og lette fjerkræsretter. Der findes også mere søde versioner som kan være et lækkert valg til desserter med tropisk frugt.