Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Producent:
 1. Vignobles Guy Mousset & Fils - Clos Saint Michel 8varer
Type:
 1. Hvidvin 2varer
 2. Rødvin 7varer
Passer til:
 1. Fed fisk 2varer
 2. Fjerkræ 5varer
 3. Mørkt kød 4varer
 4. Ost kraftig 1vare
 5. Ost milde 4varer
 6. Svin 7varer
Aroma:
 1. Stenfrugt 2varer
 2. Rød frugt 6varer
 3. Mørk frugt 4varer
 4. Tørret/kogt frugt 1vare
 5. Urtet 1vare
 6. Søde krydderier 1vare
 7. Andre krydderier 6varer
 8. Fad 5varer

Vignobles Guy Mousset & Fils  – 

9 varer

Filter (9)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Frankrig
 2. Frankrig
 3. Frankrig
 4. Frankrig
 5. Frankrig
 6. Frankrig
 7. Frankrig
 8. Frankrig
 9. Frankrig

Vignobles Guy Mousset & Fils

Under solens stråler
Varmen i det sydlige Rhone kan være ubamhjertig. Rhonefloden, som i årtusinder har skåret sin vej igennem dalen, har efterladt et fladt, stenet landskab, hvor den sydfranske sommersol sender sine stråler ned over dalen. Her, lige uden for Sydrhones navnkundige vinhovedstad Chateauneuf du Pape, ligger Clos Saint Michel, hvor brødrene Franck og Olivier Mousset i dag regerer i den traditionelle, gamle landhus. De traditionelle Chateauneuf-vine bliver solgt som Clos Saint Michel, mens husets ‘almindelige’ Rhônevine har “Guy Mousset”-navnet stående på flasken - opkaldt efter deres far.

Klassisk Rhone

Ved første øjekast har de sidste 100 år ikke gjort meget ved Clos Saint Michel. Tilbagetrukket fra landevejen er huset omgivet af vinmarker på alle fire sider. Huset ejer 14 hektar i Chateauneuf du Pape, i området Les Coulets, men de laver også Cotes du Rhone og Cotes du Rhone Village fra marker lidt længere sydpå. Det er grenache, syrah og mourvedre der fylder på vinmarkerne og vinene er da også ærkeklassiske i deres sammensætning med et stort fokus på grenache. Vinene er krydrede med masser af kraft og varme. Der bliver også lavet en smule hvidvin - herunder en Chateauneuf du Pape Blanc på de traditionelle hvidvinsdruer Rousanne, Clairette, Grenache Blanc og Bourboulenc.

4. generation af vinmagere - og den næste på vej.
Franck og Olivier er 4. generation i en familie af vinmagere. De har ejet Clos Saint Michel siden 1950’erne og har siden da løbende udviklet vinhuset, som i dag har en produktion, som er en blanding af det traditionelle og det mere moderne. Det er Franck som har ansvaret i kælderen, hvor han primært lave vine efter de traditionelle forskrifter uden brug af små fade, barriques, men med store fade eller på cementkar. Enkelte af topvinene får op til 12 måneders fadlagring på barriques.

Næste genereation står klar i kulissen hos Clos Saint Michel - og har allerede sat deres præg på udvalget. En af huset vine bliver kaldet Enfants de Vignerons - vinmagerens børn - og er en hyldest til Franck og Oliviers seks børn og fås både som rød, hvid og rosé.