Filtrer efter
Shopping muligheder
Flavors
 1. Grøn frugt 3varer
 2. Citrus frugt 6varer
 3. Sten frugt 9varer
 4. Tropisk frugt 7varer
 5. Rød frugt 1vare
 6. Tørret/kogt frugt 2varer
 7. Blomstret 3varer
 8. Søde krydderier 1vare
 9. Andre krydderier 1vare
Pris:
kr
Passer til:
 1. Aperitif 6varer
 2. Dessert 2varer
 3. Fed fisk 3varer
 4. Fjerkræ 2varer
 5. Lys fisk 5varer
 6. Ost kraftig 5varer
 7. Ost milde 6varer
 8. Skaldyr 8varer
 9. Svin 4varer
 10. Vegetar 2varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 8varer

Domaine Rolly Gassmann  – 

11 varer

Filter (11)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Domaine Rolly Gassmann

Alsace har levet en omtumlet tilværelse og på skift været under fransk og tysk herredømme. Vinmarker har været slagmarken under blodige krige og konflikter. Historien og vinen har sat sit præg sit præg på området: allerede i år 300 blev der ryddet skov i området, så de romerske soldater kunne dyrke vin. Der er altså akkumuleret mange generationers vinviden i området - det gælder også for Domaine Rolly Gassmann.

Lige i hjertet af Alsace, midt mellem Mulhouse og Strasbourg, ligger landsbyen Rorschwihr. De 350 indbyggere lever og ånder for vin. Byens vinmarker er nævnt første gang i 742, og på skråningerne mellem Vosgeserne og Rhinen har familien Rolly lavet vin siden 1676. I 1976 blev domænet til Rolly Gassmann, da  Marie-Thérèse Rolly blev gift med Louis Gassmann, hvis familie er fra nabobyen Rodern; og i øvrigt har lavet vin siden 1611. Det er altså ikke nybegyndere, vi har med at gøre.

1 mio. flasker i kælderen
Hos Rolly Gassmann er "det naturlige" i centrum. Gården har været drevet biodynamisk siden 1997, og familiens søn Pierre Gassmann, som er ansvarlig for vinmarkerne i dag, laver vine med et minimum af iindblanding i marken ud over brug af de naturlige planteudtræk, kompost og pløjning, der hører til biodynamisk vindyrkning. Det skal give vinen de bedste muligheder for at udvikle en naturlig modenhed.

Også i kælderen arbejder familen med "det naturlige" - og tingene tager tid. Gæring sker med de gærceller, der er på drueskallerne, når de høstes, og der tilsættes altså ingen industrielt frembragt gær. Gæringen tager 4 - 6 måneder afhængig af druesort, modenhed og mark. Alle vinene modner herefter i mindst 11 måneder, inden de er klar til salg - ingen flasker kommer på markedet, før de er drikkemodne. Det betyder, at kælderen indeholder mere end 1.000.000 flasker, som endnu ikke er klar til salg - de ældste er fra 1990.

Mosaik af marker
Rolly Gassmann laver 20 forskellige vine på de "klassiske" Alsace-druer: Riesling, Pinot Blanc, Gewürztraminer, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Noir, Auxerrois og Muscat. Rorschwir har ingen Grand Cru-marker, men Rolly Gassmann råder over marker med 21 forskellige typer jordbundsforhold, det giver mulighed for at lave vine med forskellige udtryk.

Generelt har vinene relativt højt niveau af restsukker og varierende syre, og de fleste har potentiale til et langt liv. Vinenes afbalancerede og friske sødme fungerer især godt til asiatisk mad med et krydret kick - eller prøv dem til den klassiske <a href="https://www.winefamly.com/tarte-flambee-som-i-alsace/">Tarte Flambée,</a> Alsace-versionen af pizza.