Filtrer efter
Shopping muligheder
Flavors
 1. Grøn frugt 2varer
 2. Citrus frugt 3varer
 3. Sten frugt 2varer
 4. Rød frugt 7varer
 5. Andre krydderier 8varer
 6. Fad 9varer
Pris:
kr
Passer til:
 1. Aperitif 1vare
 2. Dessert 1vare
 3. Fed fisk 4varer
 4. Fjerkræ 9varer
 5. Lys fisk 2varer
 6. Mørkt kød 3varer
 7. Ost kraftig 1vare
 8. Ost milde 5varer
 9. Skaldyr 3varer
 10. Svin 4varer
 11. Vegetar 5varer
Dyrkning:
 1. Traditionel 9varer
 2. Økologisk 1vare

François Parent  – 

11 varer

Filter (11)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

François Parent

Både Francois Parent (13. generation) og hans kone Anne Francoise Gros kommer fra gamle hæderkronede vinfamilier. Begge sider af familien er spredt godt ud i Bourgogne og adskillige familiemedlemmer har domainer, som fremstiller gode Bourgogne kvalitetsvine.

I 1998 arvede Francois, Anne og Catherine Parent forældrenes domaine, som blev ført videre af Anne og Catherine Parent, som Domaine Parent i Pommard.

Francois Parents arv var fordelt over flere forskellige vinmarker, hvilket han har brugt til at skabe sit eget domaine, der bærer hans navn på etiketterne samt billedet af en sort trøffel. Sammen med hans søn Mathias laver Francois vinen på dette Domaine samt på Domaine A.F. Gros.

Specielt de marker, der er arvet i Pommard, som eksempelvis Premier Cru ”Les Arvelets”, der grænser op til bl.a. Clos de la Commaraine, har skabt en portefølje ud over det sædvanlige.

Hos Maison Francois Parent er der stor respekt for naturen. Her bruger man naturlig gødning og naturvenlig bekæmpelse af sygdomme og insektangreb er en selvfølge. I kælderen bruges hårdt brændte (toastede) franske egetræsfade fra udvalgte franske bødkere til at lagre vinen på. Der er fokus på lavt høstudbytte og på kvalitet, hvilket resulterer i nogle enestående vine.