Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 3varer
 2. Krop: Medium 1vare
 3. Krop: Fyldig 2varer
Syre
 1. Syre: Lav 1vare
 2. Syre: Medium 3varer
 3. Syre: Høj 2varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 1vare
Producent:
 1. Cantina Bennati 3varer
 2. Cantina Marangona 2varer
 3. Teatro Latino 1vare
Passer til:
 1. Apétirif 3varer
 2. Fed fisk 2varer
 3. Fjerkræ 3varer
 4. Lys fisk 6varer
 5. Ost milde 3varer
 6. Skaldyr 4varer
 7. Vegetar 3varer
Dyrkning:
 1. Biodynamisk 1vare
 2. Konventionel 4varer
 3. Økologisk 1vare
Aroma:
 1. Citrusfrugt 4varer
 2. Grøn frugt 4varer
 3. Stenfrugt 3varer
 4. Tropisk frugt 2varer
 5. Urtet 2varer
 6. Fad 1vare

Hvidvin fra Veneto – 

6 varer

Filter (6)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien
 4. Italien
  169,00 kr.
  Spar: 10,00 kr.
 5. Italien
 6. Italien

Hvidvin fra Veneto

Med en produktion på lige omkring fem millioner hektoliter vin hvert år - placerer det norditalienske vinområde Veneto, sig som Italiens tredjestørste. Trods de voldsomme mængder af vin er kvaliteten generelt høj og hvidvin fra Veneto er blandt landets bedste. Over halvdelen af Venetos hvidvine har opnået den såkaldte DOC-certificering, hvilket gør området til den største DOC-producent i hele Italien. En DOC-certificering betyder, at vinene opfylder en række særlige kvalitetskrav, herunder parametre som diversitet i druesorter, ekstrakt, alkoholstyrke og høstudbytte.
Klimaet i Veneto har stor betydning for produktionen af hvidvin. Med en optimal beliggenhed i Norditalien, ligger Veneto beskyttet fra vind og vejr af Alperne og tilpas tæt på Gardasøen til at opnå gode jordbundsforhold. Klimaet er således mildt og dermed yderst gunstigt for en god hvidvinsproduktion. De optimale forhold i Veneto skaber grundlaget for friske, lette og aromatiske hvidvine - samt et generelt højt kvalitetsniveau på tværs af producenter.

Særlig kendt for området er hvidvinstypen Soave, som med sin blide og frugtige karakter er blevet meget populær. Soave skal, for at opnå sin DOC-klassifikation - indeholde minimum 70% Garganega, en lokal hvidvinsdrue med noter af æble, mandel, blomster og citrus. Generelt er hvidvine fra Veneto ofte en sammensat omgang af forskellige lokale druer, men der dyrkes også internationale kendinge som Pinot Grigio og Sauvignon Blanc. Antallet af lokale druer er tæt på uendeligt, men blandt de mest anvendte er: Fernanda, Malvasia Nera, Manzoni, Trebbiano, Trebianello, Cortese og Tocai.

Smagen af hvidvin fra Veneto kan beskrives som frisk, tør og sprød - og passer derfor godt til lokale Norditalienske specialiteter som risotto og stegt fisk med polenta. Også mere hjemlige retter som fjordrejer og citron-kylling, kan med stor fordel nydes i selskab med Venetos hvidvine.