Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 2varer
 2. Krop: Medium 2varer
 3. Krop: Fyldig 1vare
Syre
 1. Syre: Lav 1vare
 2. Syre: Medium 4varer
Producent:
 1. Cantina Bennati 3varer
 2. Cantina Vaona 1vare
 3. Teatro Latino 1vare
Passer til:
 1. Aperitif 3varer
 2. Fed fisk 1vare
 3. Fjerkræ 2varer
 4. Lys fisk 5varer
 5. Ost milde 3varer
 6. Skaldyr 4varer
 7. Vegetar 3varer
Aroma:
 1. Citrusfrugt 2varer
 2. Grøn frugt 4varer
 3. Stenfrugt 2varer
 4. Tropisk frugt 2varer
 5. Blomstret 1vare
 6. Urtet 2varer

Hvidvin fra Veneto – 

5 varer

Filter (5)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Italien
 2. Italien
 3. Italien
 4. Italien
  119,00kr.

  Ikke på lager

 5. Italien

Hvidvin fra Veneto

Med en produktion på lige omkring fem millioner hektoliter vin hvert år - placerer det norditalienske vinområde Veneto, sig som Italiens tredjestørste. Trods de voldsomme mængder af vin er kvaliteten generelt høj og hvidvin fra Veneto er blandt landets bedste. Over halvdelen af Venetos hvidvine har opnået den såkaldte DOC-certificering, hvilket gør området til den største DOC-producent i hele Italien. En DOC-certificering betyder, at vinene opfylder en række særlige kvalitetskrav, herunder parametre som diversitet i druesorter, ekstrakt, alkoholstyrke og høstudbytte.
Klimaet i Veneto har stor betydning for produktionen af hvidvin. Med en optimal beliggenhed i Norditalien, ligger Veneto beskyttet fra vind og vejr af Alperne og tilpas tæt på Gardasøen til at opnå gode jordbundsforhold. Klimaet er således mildt og dermed yderst gunstigt for en god hvidvinsproduktion. De optimale forhold i Veneto skaber grundlaget for friske, lette og aromatiske hvidvine - samt et generelt højt kvalitetsniveau på tværs af producenter.

Særlig kendt for området er hvidvinstypen Soave, som med sin blide og frugtige karakter er blevet meget populær. Soave skal, for at opnå sin DOC-klassifikation - indeholde minimum 70% Garganega, en lokal hvidvinsdrue med noter af æble, mandel, blomster og citrus. Generelt er hvidvine fra Veneto ofte en sammensat omgang af forskellige lokale druer, men der dyrkes også internationale kendinge som Pinot Grigio og Sauvignon Blanc. Antallet af lokale druer er tæt på uendeligt, men blandt de mest anvendte er: Fernanda, Malvasia Nera, Manzoni, Trebbiano, Trebianello, Cortese og Tocai.

Smagen af hvidvin fra Veneto kan beskrives som frisk, tør og sprød - og passer derfor godt til lokale Norditalienske specialiteter som risotto og stegt fisk med polenta. Også mere hjemlige retter som fjordrejer og citron-kylling, kan med stor fordel nydes i selskab med Venetos hvidvine.