Il Palazzone Rosso del Palazzone NV

Smagsprofil

Krop Medium
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Rød frugt

aroma-image

Andre krydderier

Il Palazzone Rosso del Palazzone NV
Prisgaranti

Pris pr. flaske

189,00 kr.
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
4 stk. på lager
Bliv medlem og spar 43.95% Opgrader

Hvorfor vi elsker den

Udover Il Palazzone's signatur vin, Brunello Di Montalcino, laves der også små lots af lillesøsteren Rosso Del Palazzone. Druerne til Rosso Del Palazzone behandles og plejes hele sæsonen som var de bestemt til at indgå i husets Brunello. Under lagringen af den færdige vin, deklassificeres noget af druemosten så det kan indgå i Rosso Del Palazzone.

Vinen er lidt udtraditionelt en Non Vintage. Dvs. at Palazzone bruger vin fra 2-3 årgange i deres Rosso. Der er således flere værktøjer i Palazzones værktøjskasse når vinen skal stikkes sammen. Rosso Del Palazzone viser en mere umiddelbar frugt samt mere åbenhed og mindre struktur end Palazzone Brunello. Men tag ikke fejl, der er tale om en seriøs vin fra Palazzone som med fordel kan nydes mens vi venter på Brunello'en.

Land:Italien
Dyrkning:Konventionel
Flaskestørrelse:750 ml
Drue:Sangiovese 100%
Område:Toscana
Proptype:Kork
Gemmepotentiale - år fra høst:0 - 7
Serveringstemperatur:14 - 16°C
Anbefalet glas:Stor
Alkohol:13.5%

Fakta

Smagsprofil

Krop Medium
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Rød frugt

aroma-image

Andre krydderier

Passer til

Fjerkræ
Mørkt kød
Svin

Om produktet

Den lille vingård Il Palazzone ligger i hjertet af Montalcino og er med sin beskedne produktion på ca. 10.000 flasker brunello årligt, en af de mindre producenter i området. Holdet bag Il Palazzone består af det amerikanske par Kirsten og Peter Kern hvis hjerte brænder for Toscana, samt en lille håndfuld lokale kræfter som står for den daglige drift. Teamet hos Il Palazzone har de seneste år investeret stort i bla. nyt moderne udstyr samt en igangværende omlægning til bæredygtig produktion. 

Il Palazzone ejer 3 vinmarker som hver især afspejler Montalcinos terroir. Stilen er klassisk, med gæring og lang lagring på store slavonske botti. Et gennemgående karaktertræk og én af Il Palazzones store styrker er den lette og friske stil som kendetegner vinene. En stil som især er blevet bemærket af vinanmeldere og kritikere i de senere år, hvor der generalt har været udfordringer med varmen i området, har Il Palazzone formået at bevare en lethed, kølighed og friskhed i vinene som ikke er gået ubemærket hen.

Decanter kalder Il Palazzone for "Under the radar producer" og giver dem følgende ord med på vejen "While Brunello is dominated by well-established families and star winemakers, there is still room for up-and-coming producers to make a name for themselves in this prestigious denomination.  Il Palazzone offers Brunello with a refreshing ‘lightness’ even in the hot, dry 2017 vintage thanks to parcels at lofty elevations" – Decanter