Filtrer efter
Shopping muligheder
Område:
  1. Piemonte 1vare
Passer til:
  1. Apétirif 1vare
  2. Dessert 1vare
Dyrkning:
  1. Konventionel 1vare

Moscato – 

2 varer

Filter (2)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
  1. Italien
  2. Italien

Moscato

Som en del af den ældgamle og meget udbredte Moscatodrue-familie, er Moscato Bianco den smukke Italienske kusine med den store udbredelse og udtalte charme. Moscato Bianco er dyrket overalt i Italien - men excellerer primært med sin tilstedeværelse i Piemonte, hvor druen er den næst mest plantede - kun overgået af Barbera. Hvidvinsdruen Moscato Bianco, menes at være importeret til det sydlige Italien af grækerne helt tilbage omkring år 0. Fra omkring år 1300 har man dyrket druen kontinuerligt i det nordlige Italien, hvor den trives imponerende flot og giver sødme og nuanceret aroma til områdets hvid- og mousserende vine - herunder de famøse bobler fra byen Asti. I resten af Italien finder man også Moscato Bianco i alle typer af vin. I det sydlige Italien gør Moscato Bianco sig særligt godt i den sicilianske hvidvinsproduktion, hvor druen ofte indgår i blends af spændende og komplekse hvidvine.
Moscato Bianco har en yderst karakteristisk duft og er ofte let at identificere, på grund af en høj intensitet og rig kompleksitet i duften. I unge vine med Moscato Bianco vil duften være meget blomstret og fuld af rosenblade, citronskal og frisk frugt som abrikos og fersken. I ældre vine vil Moscato Bianco kunne dufte af tørret eller kandiseret frugt, honning og marmelade.
Smagen af Moscato Bianco er udpræget frugtig og floral - på en intens og struktureret facon. Syren er begrænset og gør at vinen ofte virker sød og aromatisk i munden. Det er en drue som ofte frembringer let parfumerede smage som jasmin og eksotisk frugt
Drik vin med Moscato Bianco til krydret asiatisk mad, fisk og skaldyr - hvis der er tale om en tør hvidvin - og til lette desserter med karamel og frugt, hvis det er en sød vin du har i glasset. Mange mousserende vine med Moscato Bianco vil også være oplagte som velkomstglas sammen med en lille salt snack.