Vi kunne desværre ikke finde nogle produkter

Loacker Corte Pavone Brunello

Loacker - man kan næsten høre på navnet at det ikke ligefrem er den toscanske lokalbefolkning, der driver Corte Pavone. Men lad dig ikke nare - for vinene fra Corte Pavone er toscanske helt ind i sjælen. Både de legendariske Brunelloer og saftige Morellino di Scansano er solidt, biodynamisk vinhåndværk med masser af smag. 

 

Tilbage til navnet - Loacker hverken kan eller vil løbe fra det germanske ophav. Helt oppe på grænsen til Østrig er både tysk og italiensk nemlig hverdagssprog - og området hedder både Alto Aldige og Südtirol. Her har Loacker siden 70'erne drevet områdets første økologiske og biodynamiske vingård Weingut Loacker i Bolzano. 

I 1990'er gik familien på jagt efter nye græsmarker - og faldt for ejendommen Corte Pavone lidt nord for Montalcino. Siden har de udviklet en vingård som laver noget af det bedste biodymiske vin vi har smagt - det er ren og intens rødvin, som virkelig fremviser den mest charmerende side af Sangiovese. 

Senere har de også opkøbt jord i Maremma i det sydlige Toscana, hvor de laver både rød- og hvidvin under navnet Valdifalco - blandt andet Morellino di Scansano i et velsmagnede øgteskab mellem Sangiovese og syrah og cremet hvidvin på Vermentino.