Chateau Quinault l'Enclos, Saint Emilion Grand Cru 2015

Smagsprofil

Krop Fyldig
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Andre krydderier

aroma-image

Fad

Chateau Quinault l'Enclos, Saint Emilion Grand Cru 2015
  • Gratis levering fra 349 kr.
  • Bland & Bestil
Dette produkt er desværre udgået.
Se lignende nedenfor.
Bliv medlem og spar 28.84% Opgrader
Land:Frankrig
Dyrkning:Konventionel
Flaskestørrelse:750 ml
Drue:Cabernet Franc 12%, Merlot 69%
Område:Bordeaux
Underområde:Saint-Émilion
Proptype:Kork
Årgang:2015
Gemmepotentiale - år fra høst:5 - 10
Serveringstemperatur:17 - 19°C
Anbefalet glas:Mellem
Alkohol:14%

Fakta

Smagsprofil

Krop Fyldig
Tanniner Medium
Syre Medium
Stil Tør

Vinens aromaer

aroma-image

Mørk frugt

aroma-image

Andre krydderier

aroma-image

Fad

Om produktet

Chateau Quinault L’Enclos ligger i Libourne by i Saint-Emilion. Markerne og slottet er i dag ejet af Bernard Arnaul og Albert Frere, som også ejer legendariske Cheval Blanc - et af de bedste huse på højre bred i Bordeaux. Det er vinmager-teamet fra Cheval Blanc som også laver vinen på Chateau Quinault L’Enclos, hvor de fra overtagelsen i 2008 begyndte økologisk dyrkning, som blev fuldt certificeret i 2012.
Markerne er 70 % merlot og 20 % cabernet franc, og dertil kommer 10 % cabernet sauvignon, som gradvist har erstattet malbec-druerne som tidligere blev brugt. De ældste planter er helt tilbage fra 1934 og en del er plantet i 1956. Efter fermentering lagrer vinen 18 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf halvdelen er nye.
De nye ejere er gået mod en vinstil med mindre fadlagring på nye fade. Det giver en mere frisk og ren vin, som også har et større lagringspotentiale. 2015 var et rigtigt godt år i Saint-Emilion. Den er glat i munden med noter af mørke kirsebær og lakrids, silkeagtige tanniner kombineret med en frisk afslutning.

Vores filosofi er at købe alle vine direkte fra vinbonden, da det giver den bedste vin til prisen. Men vi er også en vinklub, og nogle gange sender vores medlemmer gode ideer til vores sortiment. Det er, af forskellige grunde ikke altid muligt at købe den pågældende vin direkte fra bonden. Såfremt vi kan finde vinen andetsteds, og stadigvæk kan sikre den bedste et stk pris inkl levering, så hjemtager vi nogle af vinene. Denne vin er netop en af disse - Som en service til et medlem - det kunne også være dig?