Ets. Jean-Pierre Moueix  – 

1 rækker

Filter (1)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Ets. Jean-Pierre Moueix

Jean-Pierre Moueix, født i Corrèze i 1913, ankom med sine forældre i Saint-Émilion i 1929. I 1937 grundlagde han sin negociant-forretning på Quai du Priourat i Libourne.

På det tidspunkt var vinene fra Libourne ikke særlig godt kendt uden for Frankrig. Jean-Pierre Moueix var dog så snu, at forudse Merlot-druens evne til at ældes med ynde samt at betage vinentusiaster med dens naturlige charme og evne til at forfører. Han tilbragte sit liv på at fremme Libourne-vinene internationalt.


I 1950'erne, konsoliderede han sin negociant-forretning med køb af flere kendte ejendomme. I sine sidste år nød han en stille pension før han gik bort i 2003. Hans søn, Christian (født i 1946) sluttede sig til familievirksomheden i 1970, hvor han fik ansvaret for produktionen af virksomhedens egen vine. Flere år senere, overtog han ligeledes det kommercielle ansvar indtil han blev administrerende direktør og medejer for firmaet i 1991.

I dag er firmaet Jean-Pierre Moueix ejet af Christian Moueix og hans børn: Edouard (født i 1977), salgsdirektør siden 2003, og Charlotte (født i 1978), dyrlæge.

Jean-Pierre Moueix sælger udelukkende til grossister og distribuerer kun røde vine fra de mest prestigefyldte appellationer i Libourne-området med speciale i St. Emilion og Pomerol.

Disse slotsaftappede vine, sælges én primeur (i foråret efter høsten), eller efter flere års lagring, når de er klar til at blive drukket. Således har virksomheden flere millioner flasker liggende i deres kældre i Libourne. Ud over familiens egne slotte har Ets. Jean-Pierre Moueix også eksklusivitet på eksport salget af følgende slotte:
Château Grand Village, Bordeaux blanc
Château Grand Village, Bordeaux Supérieur
Château Juguet, Saint-Émilion Grand Cru
Château Barrail du Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
Château Puy-Blanquet, Saint-Émilion Grand Cru
Château La Serre, Saint-Émilion Grand Cru Classé
Château Chantalouette, Pomerol
Château Plince, Pomerol
Château Moulinet Lasserre, Pomerol
L'Hospitalet de Gazin, Pomerol
Château Guillot, Pomerol
Château Bourgneuf, Pomerol
Château Certan de May, Pomerol

I 2000 grundlagde familien et søsterselskab navngivet "Autres Rivages" ("Den anden side") ved adressen - 55 Quai du Priourat. Denne forretning har til opgave at distribuere vine hovedsageligt fremstillet af de fineste producenter i Médoc, Graves og Sauternes.
Derudover står ”Autres Rivages” også for distributionen af familiens vinproduktioner i Napa Valley (Californien, USA) Dominus Estate i Europa.
Egne produktioner er:
St. Emilion: 

  • Ch. Magdelaine

Pomerol:

  • Ch. Lagrange
  • Ch. La Grave
  • Ch. Certan Marzelle
  • Ch. Providence
  • Ch. Hosanna