Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr.
Krop
 1. Krop: Let 16varer
 2. Krop: Medium 21varer
Syre
 1. Syre: Medium 2varer
 2. Syre: Høj 35varer
Tanniner
 1. Tanniner: Lav 14varer
Producent:
 1. Bischöfliche Weingüter Trier 12varer
 2. Charles Baur 2varer
 3. Fußer 4varer
 4. Gerd Stepp Wine 6varer
 5. Weingut Bürgerspital 8varer
 6. Weingut Johann Topf 5varer
Type:
 1. Dessertvin 2varer
 2. Hvidvin 31varer
 3. Mousserende 3varer
 4. Rødvin 1vare
Område:
 1. Alsace 2varer
 2. Franken 8varer
 3. Mosel 12varer
 4. Niederösterreich 5varer
 5. Pfalz 10varer
Passer til:
 1. Apétirif 13varer
 2. Dessert 5varer
 3. Fed fisk 9varer
 4. Fjerkræ 11varer
 5. Lys fisk 33varer
 6. Ost kraftig 2varer
 7. Ost milde 9varer
 8. Skaldyr 25varer
 9. Vegetar 10varer
Dyrkning:
 1. Bæredygtig 7varer
 2. Konventionel 23varer
 3. Økologisk 6varer
Aroma:
 1. Citrusfrugt 31varer
 2. Grøn frugt 31varer
 3. Stenfrugt 10varer
 4. Tropisk frugt 21varer
 5. Tørret/kogt frugt 1vare
 6. Urtet 3varer
 7. Andre krydderier 1vare
Page

Riesling hvidvin – 

37 Varer

Filter (37)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
 1. Tyskland

Riesling hvidvin

Med klassiske dyder og gode manerer, indtager Riesling pladsen som den mest populære hvidvinsdrue i Danmark. Det er primært i udgaver fra vores naboer mod syd - at Riesling finder vej til de danske hvidvinsglas. Vi drikker gerne tysk eller østrigsk Riesling, som med det stilsikre udtryk, giver fornemmelsen af tradition og kvalitet i glasset.


Hvor kommer riesling fra?

De mest klassiske typer af Riesling kommer fra Alsace og Mosel, men findes også i oversøiske versioner. Riesling plantes efterhånden i hele verden - med meget forskellige resultater. Druen hører til blandt dem som trives bedst i et lidt køligerer klima og er derfor ikke den letteste at håndtere, hvis man er en australsk eller californisk vinbonde.

Noget af det vi elsker Riesling for, er dens enestående evne til at holde sig rank og slank. Der er altid en fin form for yndefuld renhed over hvidvin lavet på Riesling.

Men den feterede hvidvinsdrue er også en omstillingsparat type, som kan tage sig meget forskelligt ud. Fra sprøde, friske og knastørre hvidvine, til sødmefulde og næsten cremet - hvidvin på Riesling kan have mange ansigter og sminker dem alle forskelligt.

Hvad smager Riesling af?

I en Riesling kan man finde alt fra smagen af grøn æble, lime og kvæde til tunge nuancer som ristet brød og honning. Netop den diversitet i smagen gør at Riesling kan drikkes til alt; fra lette retter med fisk og skaldyr - til krydret asiatisk - og i den søde udgave, gør den det flot til en dessert med frugt. Druen er i sig selv høj på syre og lav på alkohol, det giver en gennemgående friskhed som gør den meget let at drikke.

Hvad er riesling?

Riesling er altså hvidvinsdruen som kan det hele. Det kan være den friske sommervin når den hele fisk lægges på grillen, det kan være det oplagte glas til den hjemmerørte hønsesalat - og der findes en perfekt Riesling til den eksotiske dessert med friske frugter. Hvidvin på Riesling er bare go’ stil og go’ smag i skøn, gylden forening.