Malbec rødvin – 

1 rækker

Filter (1)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden
  1. Argentina

Malbec rødvin

Oprindeligt stammer Malbec fra det sydvestlige Frankrig, men i dag forbinder vi primært druen med de kraftfulde rødvine fra Sydamerika. Malbec var engang en stor drue i Bordeaux, men er i dag næsten forsvundet fra området. Heldigvis har druen fundet nye græsgange og har - som den fortabte søn - fundet stor sucess i det sydamerikanske.

Malbec er mørk og intens - næsten lilla- i farven, den giver bløde vine med saftighed og kant. Druen trives bedst i et varmt klima, som gør de Sydamerikanske forhold ideelle for produktionen. Skallerne på Malbec er tykke og omslutter en drue med fløjlsblød tekstur og muskuløse smage som: Solbær, figen, kirsebær, blomme, vanilje, kakao, blåbær - og i visse tilfælde en snert af eukalyptus. Den unikke smag af Malbec er resultatet af druer som dyrkes på højtliggende marker, hvor forskellen på dag- og nattemperatur er markant.

Selvom Malbec ikke længere er hædret blandt de øvrige stjerne i Bordeaux - så har den sine fans. Blandt andet den saglige Prins Henrik, nærede en stor kærlighed for druens mørke væsen og nuancerede personlighed. Malbec bør drikkes til kødfylde grillretter og krogmodnede bøffer med en habil sauce.