Montemajor, Castello dei conti

Montemajor er placeret i provinsen Campania, Avellino. Firmaet er også kendt under navnet Nativ. Gennem adskillige år har firmaet opkøbt marker i flere syditalienske regioner. Heriblandt på Sicilien og i Puglia, hvor de med tiden har fundet de bedst beliggende marker, med meget gamle vinstokke og deraf et stort potentiale.


Det er vinhusets personale og ledende vinmager der står for alt arbejde i markerne rundt omkring i Syditalien, samt selve vinifikseringen der foregår i Campanien. På denne måde styrer Montemajor S produktionen 100% og kan styre alle detaljer i målsætningen om at nå et højt kvalitetsniveau i alle vine der fremstilles.
Grundlægger, ejer og chef-vinmager er en af Syditaliens absolut bedste indenfor sit fag. Navnet er Mario Ercolino og sammen med sin kone Roberta Pirone driver han Montemajor Srl. og Nativ.
Han har været vinmager på flere af Syditaliens bedste vinhuse som konsulent og desuden været medejer af flere huse gennem tiden. Hans forældre ejede Feudi di San Gregorio, han sammen med hans bror drev de Vinosia igennem mange år samtidig med at han var konsulent på flere store vinhuse. Ergo er bagagen fyldt med værdifulde erfaringer og know-how som de færreste kan sammenligne sig med.
Montemajor Srl. er et af de suverænt bedst anmeldte syditalienske vinhuse pt.. Med hans nye projekt `Montemajor` ønsker han at udvide hans egen produktion af topvine til resten af Syditalien (Nativ Srl producere kun vine fra Campania).
Montemajor producere vine primært fra de syditalienske regioner Puglia og Sicilien, men arbejder også på andre projekter. Vinhuset råder lidt over 20 hektar vinmarker beliggende i Irpinia, nær Paternopoli og Taurasi, et område kendt for frugtbar jord med vulkansk jord. Fra disse marker bliver der hvert år kun produceret en begrænset mængde på ca. 150.000 flasker. I de andre regioner kommer der yderligere 20 ha. til det eksisterende areal i Campania. Hvert år lægges der stort set nye marker til de eksisterende og nye typer vin fremstilles.