Filtrer efter
Shopping muligheder
Pris:
kr
Passer til:
  1. Aperitif 12varer
  2. Lys fisk 8varer
  3. Ost milde 7varer
  4. Skaldyr 11varer
  5. Vegetar 2varer
Dyrkning:
  1. Bæredygtig 1vare
  2. Traditionel 5varer
  3. Økologisk 1vare
Page

Prosecco – 

14 Varer

Filter (14)
Faldende orden
Sortering
Faldende orden

Prosecco

Hvad er prosecco?

Prosecco er det bedste Italien har at byde på når det kommer til bobler. Navnet kan oversættes til “næsten tør” og passer godt til smagen af den klassiske mousserende vin - med den liflige fornemmelse i munden. Prosecco produceres udelukkende i de norditalienske områder Friuli og Veneto og er elsket verden over for sin naturlige sødme og tilgængelige facon. Årsagen til at Prosecco har hjemstavn i netop disse områder, skal findes i klimaet - for i  Friuli og Veneto er der så stor forskel på temperaturen om dagen - og om natten, at druerne udsættes for tilpas store temperaturforandringer hvilket optimerer modningsprocessen og skaber grundlaget for at vi kan nyde den sprudlende og dekadente drik.

Hvordan fremstilles prosecco?

Når Prosecco skal fremstilles, foregår det på Charmat-metoden hvor vinen gære på tryktank i stedet for direkte i flasken, som man gør det ved fremstillingen af Champagne, Cava og Cremant. Den mest brugte drue i Prosecco er Glera, men også andre lokale druer som Bianchetta, Perera og Verdiso er ofte at finde i en erke klassisk flaske Prosecco. I nogle udgaver kan man også finde store druetyper som Pinot Noir og Chardonnay. 

Hvad drikker man prosecco til?

Processo er et af vores foretrukne valg når et godt måltid skal skydes i gang. Men også både til lette måltider med pocherede fisk og grillede skaldyr er Prosecco helt eminent - og når du bare skal fejre at det har været en god dag!